ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 04 & 08.10.2020

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 04 & 08.10.2020

ΕΡΤ2 – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 04/10/2020

——————————–

20:00 SELFIE RELOADED  (E) 

Ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι με τον Παναγιώτη Κουντουρά

«Λαύκος»

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:0στην ΕΡΤ2, το αγαπημένο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι «Selfie» επισκέπτεται τον Λαύκο στο Νότιο Πήλιο!

Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Πλατεία στη Σβάλα, με το Μνημείο Ηρώων και επισκεπτόμαστε τον παραδοσιακό φούρνο, το καφενείο Φορλίδα (το παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα με αδιάκοπη λειτουργία από το 1785) και την εκκλησία Γέννησης της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε και επισκεπτόμαστε το Φάμπειο Μουσείο Καλών Τεχνών, που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, το Λαογραφικό Μουσείο και την παλαιότερη βρύση του χωριού, την Παλιόβρυση.

Στον δεύτερο γύρο του παιχνιδιού αναστατώνουμε την Κεντρική Πλατεία του Λαύκου, αναζητώντας Memory Selfie και συνεχίζουμε στον τρίτο γύρο του παιχνιδιού μ’ ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων», στην αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Μικρού, κοντά στον Λαύκο.

Παράλληλα, συναντάμε και συζητάμε με τον Στάθη Χαρανά, τοπικό σύμβουλο Λαύκου και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαύκου «Δράση», στην κεντρική πλατεία του Λαύκου, που μας μιλάει για την ιστορία του Λαύκου και το Λαογραφικό του Μουσείο, ενώ οι παίκτες μάς ξεναγούν στο Φάμπειο Μουσείο Καλών Τεχνών.

Στον τελικό γύρο μία σελφο-σκυταλοδρόμια στην παραλία του Μικρού θα καθορίσει τον νικητή.

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην Κεντρική Πλατεία του Λαύκου, όπου με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα «Χοροδράση» του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιωτών Μαγνησίας «Η Δράση» ανακοινώνουμε τον νικητή του συγκεκριμένου επεισοδίου.

ΠΕΜΠΤΗ 08/10/2020

…………………………………………..

22:00 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ – Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Σπίτι μου, σπιτάκι μας» (Home Again) K12 GR

Ρομαντική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χάλι Μέγιερς-Σάιερ.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Νατ Γουλφ, Τζον Ρουντνίτσκι, Πίκο Αλεξάντερ, Ριντ Σκοτ, Μάικλ Σιν,  Λέικ Μπελ, Κάντις Μπέργκεν.

Διάρκεια: 97΄