ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 06 & 12.01.2018

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 06 & 12.01.2018

Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 6/1/2018 στις 04:30 (ξημερώματα Κυριακής 7/1/2018), θα μεταδοθεί η συναυλία «Χριστούγεννα στη Βιέννη» (Christmas in Vienna 2014)

Μουσικό πρόγραμμα, παραγωγής Αυστρίας 2014.

Το κονσέρτο «Christmas in Vienna – Χριστούγεννα στη Βιέννη» έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα από σημαντικότερα κονσέρτα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Αυστρίας (ORF).

Οι εξαιρετικά αγαπητοί σολίστ, η Ρωσίδα σοπράνο Νατάλια Ουσάκοβα, η Βουλγάρα μεσόφωνος Βεσελίνα Καζαρόβα και ο Πολωνός βαρύτονος Άρτουρ Ρουτσίνσκι, ένωσαν τις φωνές τους στο ατμοσφαιρικό αυτό κονσέρτο, που συνδυάζει σε ισορροπία γνωστές και λιγότερο γνωστές, κλασικές και λαϊκές, μουσικές θρησκευτικού ύφους.

Διευθύνει o  Sascha Goetzel, στο ιστορικό Konzerthaus της Βιέννης.

Σκηνοθεσία: Agnes Méth.

Διάρκεια: 90΄

Επίσης, την Παρασκευή 12/1/2018 στις 13:30, θα μεταδοθεί το ξένο ντοκιμαντέρ: «Κρουαζιέρα με τον Νάιτζελ Μάρβεν» (Nigel Marven’s Cruise Ship Adventures) (Ε)  

Nigel Marven’s Cruise Ship AdventuresΣειρά ντοκιμαντέρ έξι (6) ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2015.

Ο εξερευνητής της άγριας φύσης και παρουσιαστής Νάιτζελ Μάρβεν ταξιδεύει σε τουριστικούς προορισμούς μ’ ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, εξερευνώντας μία άλλη διάσταση των τυπικών διακοπών.

Σε κάθε λιμάνι έρχεται σε επαφή με τους ντόπιους, ενώ συστήνει στους επιβάτες και στο πλήρωμα εκπληκτικά πλάσματα που ακολουθούν το πλοίο, καθώς και χερσαία ζώα.

Από τα βάθη στις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα και τις καταδύσεις της Καραϊβικής μέχρι τα σκανδιναβικά βράχια και τα βουνά της Μεσογείου, μας ταξιδεύει σε δημοφιλείς προορισμούς.

Επεισόδιο 1ο: «Ταξίδι στην Καραϊβική» (A Caribbean Voyage)

Ο Νάιτζελ Μάρβεν σε αναζήτηση της άγριας ζωής στις τροπικές περιοχές σε μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική.