ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου 10...

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου 10 & 11.04.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι οι ελληνικές ταινίες που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 το Σαββατοκύριακο 10 & 11/4/2021, στις 14:00, έχουν ως εξής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4/2021, ώρα 14:00: «Οι 900 της Μαρίνας» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1961.

Σκηνοθεσία: Κώστας Δούκας.

Συγγραφέας: Παναγιώτης Καγιάς.

Σενάριο: Παναγιώτης Καγιάς, Κώστας Δούκας (προσαρμογή κειμένου).

Φωτογραφία: Δημήτρης Καράμπελας.

Μουσική: Αλέκος Σπάθης.

Σκηνικά: Κώστας Σταυρινουδάκης.

Παίζουν: Γκέλυ Μαυροπούλου, Νίκος Τζόγιας, Άρης Μαλλιαγρός, Σόνια Ζωίδου, Φρόσω Κοκκόλα, Θανάσης Βέγγος, Περικλής Χριστοφορίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Θεόδωρος Κεφαλόπουλος, Γ. Εμμανουηλίδης, Σάββας Καλαντζής, Τρ. Γουλιάς, Κώστας Φλωράτος, Κώστας Σταυρινουδάκης, Σύλβιος Λαχανάς, Στέφανος Σκοπελίτης.

Διάρκεια: 81΄

Υπόθεση: Ένας παλαίμαχος βουλευτής και ένας νεαρός δικηγόρος βρίσκονται αντίπαλοι στις επικείμενες εκλογές. Βασικός ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος είναι ο πανίσχυρος πρόεδρος του χωριού, που επηρεάζει άμεσα 900 κατοίκους. Αυτές οι ψήφοι είναι η μοναδική προίκα της δασκάλας κόρης του, της Μαρίνας. Όταν ο πατέρας της Μαρίνας αποφασίζει να στηρίξει τον παλαίμαχο βουλευτή εκείνη αναλαμβάνει δράση και χαρίζει την εκλογή στον αγαπημένο της, τον δικηγόρο Ντίνο Δενδράκη, ο οποίος, μετά τη νίκη του, πηγαίνει να τη ζητήσει σε γάμο, βέβαιος πως κέρδισε την εκλογική μάχη με το σπαθί του.

Κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου «Ο Τοπικός Παράγων» του Παναγιώτη Καγιά.

KYΡΙΑΚΗ 11/4/2021, ώρα 14:00: «Γαμήλιες περιπέτειες» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1959.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Γεωργούτσος.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστας Κακκαβάς, Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Δαμασιώτης, Άννα Παϊτατζή, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Νανά Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Σάκαινας, Βασίλης Γεωργούτσος, Ράνια Ιωαννίδου, Άγγελος Αγγελάκης, Μίμης Ρουγγέρης.

Διάρκεια: 79΄

Υπόθεση: Μια νέα και ευαίσθητη κοπέλα, η Έλενα, επιστρέφει στην Ελλάδα, έπειτα από σπουδές στο Παρίσι. Στο πλοίο γνωρίζεται με τον Ντίνο και η μεταξύ τους συμπάθεια είναι αμοιβαία. Ο Ντίνος είναι τόσο ενθουσιώδης ώστε της προτείνει αμέσως γάμο, αλλά η Έλενα αρνείται την πρότασή του, γιατί είναι ήδη έγκυος ύστερα από μία άτυχη ερωτική γνωριμία που συνέβη πριν από λίγο καιρό – όπως θα εξομολογηθεί αργότερα στους γονείς της.

Ο πατέρας της, έξαλλος με τις εξελίξεις, επιμένει να την παντρέψει με τον Ντίνο, τον οποίο βρίσκει συμπαθητικό, ενώ τον προτιμά από τον πλούσιο Ελληνοαμερικανό Τζιμ Πομ, ο οποίος είναι η προτίμηση της γυναίκας του. Την ημέρα του γάμου φτάνει στην Ελλάδα ο Τζιμ και ανακαλύπτει ότι η νύφη, την οποία του προξένευε η μητέρα του, είναι η Έλενα -την οποία είχε γνωρίσει και συμπαθήσει στο Παρίσι, αλλά κάποια ατυχία τούς είχε χωρίσει- και κάνει το παν για να ματαιώσει τον γάμο της με τον Ντίνο.