ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου 13...

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου 13 & 14.03.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι οι ελληνικές ταινίες που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 το Σαββατοκύριακο 13 & 14/3/2021, στις 14:00, έχουν ως εξής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3/2021, ώρα 14:00: «Οικογένεια Χωραφά» Κ  W

Κομεντί, παραγωγής 1968.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος.

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης

Μουσική σύνθεση: Νίκος Μαμαγκάκης.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Καζάν, Τάκης Μηλιάδης, Βασιλάκης Καΐλας, Βίλμα Κύρου, Ρίτα Μουσούρη, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Κώστας Παπαχρήστος, Τηλέμαχος Εμμανουήλ, Νίκος Χατζηθεοδώρου, Αντώνης Κατσαρής, Βαγγέλης Καζάν.

Υπόθεση: Οι χαρές και οι λύπες μιας πολύτεκνης φτωχής οικογένειας…

Αγώνες και κωμικά βάσανα των γονιών για να προσφέρουν στα αγαπημένα τους παιδιά όλα τα καλά της ζωής… Αγώνες που κι αν φτάνουν κάποτε σε δραματικό τόνο, βγάζουν μέσα από τη συγκίνηση το γέλιο και από το γέλιο τη συγκίνηση.

Σκανταλιές και «κατορθώματα» των παιδιών που κι αν «βασανίζουν» τους μεγάλους τους «βασανίζουν» ευχάριστα και δεν μειώνουν την αγάπη που τους έχουν.

Η πλοκή της ταινίας στρέφεται γύρω από την ανάγκη να δοθεί το ένα από τα δεκατρία παιδιά της οικογένειας -κι αυτό γίνεται με κλήρο- για να σωθούν από την ανέχεια όλα τα άλλα. Την κρίσιμη ώρα που παίρνεται η απόφαση αυτή, δοκιμάζεται η συνοχή και η αγάπη της οικογένειας κι όλα γυρίζουν…

KYΡΙΑΚΗ 14/3/2021, ώρα 14:00:  «Ο διάβολος και η ουρά του» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1962.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Ζωγραφάκης.

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Τσαούλης.

Μουσική: Γεράσιμος Λαβράνος.

Παίζουν: Ανδρέας Μπάρκουλης, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννης Γκιωνάκης, Κούλης Στολίγκας, Ντίνα Τριάντη, Μπέτυ Μοσχονά, Χρήστος Τσαγανέας, Νίτσα Τσαγανέα, Κάκια Κοντοπούλου, Κώστας Παπαχρήστος, Αντώνης Σαβιολάκης, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Υπόθεση: Μια χαριτωμένη γυναίκα, που νιώθει ότι ο άνδρας της την έχει βαρεθεί και δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν ερωτικά όπως άλλοτε, προσπαθεί να του εξάψει το ενδιαφέρον, κάνοντάς τον να πιστέψει πως έχει εραστή. Εκείνος, πράγματι παρασύρεται από την μπλόφα και η ζήλια κινητοποιεί και αναθερμαίνει μια σχέση που είχε χάσει τη σπίθα της.