ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου 20...

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου 20 & 21.03.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι οι ελληνικές ταινίες που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2 το Σαββατοκύριακο 20 & 21/3/2021, στις 14:00, έχουν ως εξής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/3/2021, ώρα 14:00: «Η κόρη μου η ψεύτρα» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1967.

Σκηνοθεσία: Στέλιος Τατασόπουλος.

Σενάριο: Νέστορας Μάτσας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τάκης Βενετσανάκος.

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός.

Παίζουν: Μίρκα Καλατζοπούλου, Ερρίκος Μπριόλας, Άρης Μαλλιαγρός, Χριστόφορος Νέζερ, Έφη Οικονόμου, Άρτεμις Πιπινέλη, Φέφη Μπαλλή, Γιάννης Φύριος, Μαίρη Μηλιαρά, Γιώργος Σταθιάς, Ελένη Νικολάου.

Διάρκεια: 83΄

Υπόθεση: Ένας χρεοκοπημένος επιχειρηματίας, ο Ντίνος Απέργης, εκμυστηρεύεται στη μνηστή του πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Όμως η Ρίτα, μια φτωχή τηλεφωνήτρια, που έχει κρυφακούσει τη συνομιλία, τον εμποδίζει. Μαζί με δύο καλές φίλες της τον ακολουθεί στη Σκιάθο και του παρουσιάζεται ως κόρη του Νικ Πάπας, του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα των πετρελαίων.

Όταν ο Πάπας έρχεται για διακοπές στο νησί, μαζί με τη φιλενάδα του Μίτση, τέως μνηστή του Ντίνου, ο τελευταίος, που στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τη Ρίτα και ξέρει ότι εκείνη του λέει ψέματα, προτείνει στον Πάπας να της συμπεριφερθεί σαν να ήταν αληθινή κόρη του. Τα ψέματα συνεχίζονται εκατέρωθεν, μέχρι τα πάντα να βολευτούν κάτω από τη σκέπη του έρωτα που άνθισε εκεί όπου κανείς δεν το φανταζόταν.

KYΡΙΑΚΗ 21/3/2021, ώρα 14:00: «Ο θείος από τον Καναδά» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1959.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Φίλιππος Φυλακτός.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τώνης Νόβακ.

Μουσική: Γιάννης Βέλλας.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου, Γιώργος Καμπανέλλης, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκα Στρατηγού, Σταύρος Ιατρίδης, Γιάννης Σπαρίδης, Απόλλων Γαβριηλίδης, Διονυσία Ρώη, Παύλος Σφέτσας, Ανδρέας Βεντουράτος, Ευτυχία Παρθενιάδου, Κώστας Φυσσούν, Νίκος Τσαχιρίδης, Μίμης Θειόπουλος, Φραντζέσκα Αλεξάνδρου, Δημήτρης Φωτιάδης, Δημήτρης Χόπτηρης, Κώστας Σταυρινουδάκης.

Διάρκεια: 83΄

Υπόθεση: Ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Πάνος είναι τρεις πονηροί τύποι, οι οποίοι για να εξασφαλίσουν τη συμπάθεια και την ανοχή της σπιτονοικοκυράς τους, μηχανεύονται να της προξενέψουν έναν ανύπαρκτο θείο τους, ομογενή από τον Καναδά. Έτσι, της παρουσιάζουν μια μέρα έναν αποτυχημένο ηθοποιό, τον Χαρίλαο, και όλα πάνε πρίμα, μέχρι τη στιγμή που ο Γιώργος τσακώνεται με την κοπέλα του, την Καίτη, και πάνω στον καβγά τού ξεφεύγει πως ο Χαρίλαος είναι ένα γεροντοπαλίκαρο από το Κορωπί. Η κυρα-Ευανθία πάει να σκάσει από το κακό της, αλλά ο Χαρίλαος την έχει στο μεταξύ ερωτευτεί, και της ζητάει να παντρευτούν, σώζοντας έτσι την κατάσταση, παρ’ όλο που δεν ήταν ο θείος από τον Καναδά.