ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: «Στα Άκρα» (11/03) & «Φάκελος: Διατροφή» (18/03/2022)

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: «Στα Άκρα» (11/03) & «Φάκελος: Διατροφή» (18/03/2022)

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 11/03/2022, στις 21:00, από την εκπομπή «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» θα μεταδοθεί νέο επεισόδιο με καλεσμένο της Βίκυς Φλέσσα τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Ζαχαρόπουλο

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 18/03/2022, στις 10:30, θα μεταδοθεί το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάκελος: Διατροφή».

10:30 «ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ» (THE FOOD FILES) – Β’ ΚΥΚΛΟΣ Κ8  & διαθέσιμο στο ERTFLIX

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής National Geographic 2014-2015.
Στον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάκελος: Διατροφή», η λάτρις του φαγητού και γκουρού της υγείας Νίκι Μάλερ με τη βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων, γιατρών και διατροφολόγων αποσαφηνίζει την επιστήμη, εξηγεί τις ετικέτες και ξετυλίγει τις διαδικασίες παραγωγής τροφίμων.
Μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών επιστημονικών πειραμάτων και γευστικών δοκιμών, ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε την αλήθεια για τα πάντα. Από το πραγματικό περιεχόμενο των χυμών φρούτων και τον εθισμό στη σοκολάτα μέχρι τα οφέλη για την υγεία μας από τη χρήση του κάρι και των μπαχαρικών. Και από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μέχρι τα επιδόρπια, τη ζάχαρη και τις γλυκαντικές ύλες.

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο: «Τα τρόφιμα ως φάρμακο» (Food as Medicine)

Μπορούν τα τρόφιμα να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος, για τις κράμπες στο στομάχι και ακόμη για τον καρκίνο; Εξετάζουμε τα τρόφιμα που μοιάζουν με τα μέρη του σώματος, στα οποία κάνουν καλό και μαθαίνουμε τα μυστικά του σουκρούτ και κιμτσί (λάχανου τουρσί).