ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: «Το μαγικό των ανθρώπων» 18.12.2020

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος: «Το μαγικό των ανθρώπων» 18.12.2020

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18/12/2020, στις 20:00, από την εκπομπή της ΕΡΤ2, «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ», θα μεταδοθεί νέο επεισόδιο με τίτλο: «Ο Φώτης – Ξανακερδίζοντας μια σπαταλημένη ζωή», αντί αυτού που σας έχει ανακοινωθεί.

Η ιστορία του Φώτη. Η Ελλάδα της κρίσης. Μια αλληγορία για τη ζωή μας. Για όλα όσα μπορείς, όχι σε πείσμα, αλλά χάριν της συντριβής να πετύχεις.

Ζωή είναι αυτή η έκπληξη που σε μεταμορφώνει σε κάτι που δεν ήσουν. Σε κάτι που μπορείς να γίνεσαι. Να αγαπάς αυτό το άλλο που δεν ήσουν. Αυτό το άλλο που μπορείς να γίνεσαι.

Ο Φώτης  ένας αυτοδημιούργητο golden boy, γέννημα και θρέμμα μιας διάσπαρτης από πλαστούς μύθους εποχής. Έζησε  το ψεύτικο  μεγαλείο μιας ζωής στηριγμένης σε γυάλινα πόδια. Όταν όλα κατέρρευσαν  άρχισε  η ανύψωση. Η σπαταλημένη ζωή ξανακερδίζεται. Στα Κύθηρα. Στα «Κύθηρα που ποτέ δεν θα τα βρούμε», όπως λέει το τραγούδι.

Η ζωή του Φώτη μια υπόμνηση για όλα όσα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, περιορισμένος από τα δεδομένα της εποχής του και ανοριοθέτητος από τα δεδομένα της ψυχής του.

Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου.

Ιδέα-επιστημονική επιμέλεια: Φωτεινή Τσαλίκογλου.