ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ: «Konstantinos» 06.03.2018

ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ: «Konstantinos» 06.03.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

Πορτρέτα του Αύριο

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, στις 21:00

Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο (τέταρτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επεισόδιο 2ο: «Konstantinos»

Konstantinos-1

Ο Κωνσταντίνος, πριν καν μιλήσει, με ένα μικρό αυτοκινητάκι ανάμεσα στα έπιπλα του σπιτιού έδωσε τα πρώτα δείγματα του οδηγικού του ταλέντου.

Με πολύ κόπο και μεράκι και με τους γονείς του να τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα, ο Κωνσταντίνος κατέκτησε πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε μια χώρα με ελάχιστη παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η πορεία ήταν γεμάτη εμπόδια.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να είναι παράλληλα καλός και στα μαθήματα του, αλλά και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Πλέον, ο Κωνσταντίνος κάνει δοκιμές στη Φόρμουλα 4, προσπαθώντας να κάνει το επόμενο βήμα.

Konstantinos-2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Λογοθέτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Χρυσαφάκης.

Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή.

Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος.

Παραγωγή: SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

20180121_105343