ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ: «Supernatural» 22.05.2018

ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ: «Supernatural» 22.05.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»

Πορτρέτα του Αύριο

Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο (τέταρτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 22 Μαΐου 2018, στις 21:00
(Δ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 10ο: «Supernatural»

SUPERNATURAL-1

Ο Πιέρ είναι ένας όμορφος Γάλλος χορευτής από τα Πυρηναία, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία 12 χρόνια. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ), χορογραφεί μόνος του αλλά και ως βοηθός του Αντώνη Φονιαδάκη, παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει βρει μία ακόμα μορφή Τέχνης για να προεκτείνει την καλλιτεχνική του δημιουργία: τη ραπτική. Ράβει ρούχα για τον ίδιο, για άλλους, για παραστάσεις, καθώς και πολύχρωμες-σουρεαλιστικές στολές.

SUPERNATURAL-3

Η ιδιαιτερότητα της δουλειάς του έγκειται στον τρόπο που συνδυάζει το χορό με τα αυτοσχέδια κοστούμια. Έχοντας απόλυτο έλεγχο της εικόνας του, δημιουργεί μια ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα που αποτελεί την προσωπική του γραφή. Ολόσωμες στιλιζαρισμένες στολές παντρεύονται με χορογραφίες ποπ αισθητικής και έντονης ρυθμικής μουσικής. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μια περσόνα προκλητική, ελεύθερη και αυτοσαρκαστικά χιουμοριστική. Αντίστιξη ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που την ενσαρκώνει είναι ένας σεμνός, προσγειωμένος και πολύ σοβαρός καλλιτέχνης.

Τι συνδέει λοιπόν το ρούχο με το χορό; Από πού αντλεί ο Πιέρ την έμπνευσή του;

Θα ερευνήσουμε τις απαντήσεις σ’ ένα observational μουσικό ντοκιμαντέρ, όπου ο ρυθμός και οι φόρμες κυριαρχούν με σκοπό να σκιαγραφήσουν το πορτρέτο του νέου δημιουργού.

SUPERNATURAL-2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μανώλης Μαυρής.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλέξης Κανάκης.

Μοντάζ: Θοδωρής Αρµάος.

Ηχοληψία: Αλέξης Κουκιάς.