ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου» 31.01.2020

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου» 31.01.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Παρασκευής.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στις 21:00
 «Αφιέρωμα στη Λίνα Νικολακοπούλου»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη σπουδαία ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.

Η Λίνα Νικολακοπούλου παρέλαβε τη σκυτάλη από τους μεγάλους δασκάλους, αλλά χάραξε το δικό της δρόμο και διαμόρφωσε ριζικά το μουσικό τοπίο, συνεχίζοντας επάξια τη μεγάλη παράδοση του ποιητικού λόγου μέσα στο ελληνικό τραγούδι.

Κατόρθωσε να καταγράψει τον παλμό μιας ολόκληρης εποχής με την υψηλή αισθητική της και την αυθεντικότητα της γραφής της.

Συνεχίζει με σθένος και αξιοσημείωτη αντοχή μέσα στα χρόνια να επιλέγει τις φωνές, οι οποίες θα ερμηνεύσουν τον λόγο της, «στήνει» παραστάσεις και συνεχίζει να σκηνοθετεί με μοναδικό τρόπο το υλικό της.

Η Λίνα Νικολακοπούλου έρχεται στην «Αυλή των Χρωμάτων» με τον Γιώργο Περρή και τον Θοδωρή Βουτσικάκη και μας καλεί σ’ ένα μουσικό ταξίδι με τον «αυτόφωτο» στίχο της, δίνοντας ποιητικές διαστάσεις στη στυγνή καθημερινότητά μας.

Καινούργια τραγούδια, αλλά και μεγάλες επιτυχίες μέσα από τη σαραντάχρονη πορεία της, θα ακουστούν σ’ αυτήν την ξεχωριστή «Αυλή των Χρωμάτων». 

Ο εξαιρετικός Γιώργος Περρής ερμηνεύει κάποια από τα καινούργια τραγούδια που εμπεριέχονται στην πολυαναμενόμενη συνεργασία της Λίνας Νικολακοπούλου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, οι οποίες υπογράφουν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά έπειτα από 20 χρόνια.

Ο αισθαντικός Θοδωρής Βουτσικάκης τραγουδά για εμάς Νικόλα Πιοβάνι και η αυλή μας πλημμυρίζει αισιοδοξία και τρυφερότητα, μέσα από τη μουσική του καταξιωμένου συνθέτη.  Η Λίνα Νικολακοπούλου μάς ξαφνιάζει για άλλη μία φορά με τη στιχουργική της ευρηματικότητα, πάνω σε έτοιμες συνθέσεις. Το άλμπουμ «Όμορφη ζωή» αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των ημερών.

Την εκπομπή παρακολούθησαν σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς». Μάλιστα, ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Γιώργος Ντόβολος τραγούδησε για εμάς το παραδοσιακό τραγούδι της Μικράς Ασίας «Από ξένο τόπο» σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια «Ξενιτιά – Παράπονο»,  τα οποία είχε διασκευάσει με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν ο Ara Dinkjian σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου. 

Ευχαριστούμε τους σπουδαστές: Ιωάννη Μαυρομανωλάκη, Αγγελική Γιαννοπούλου, Κατερίνα Καλουμένου, Στέλλα Γκότση, Δημήτρη Λατσούδη, Δημήτρη Κωνσταντινίδη,  Γεωργία Ροβήλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Αλέξανδρος Κασαρτζής (τσέλο).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.