ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στις μπουάτ της Πλάκας» ...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στις μπουάτ της Πλάκας» 19.06.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στις 21:00
«Αφιέρωμα στις μπουάτ της Πλάκας»

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις «Μπουάτ της Πλάκας».

Ο μελετητής και μουσικός παραγωγός Κώστας Παπασπήλιος έγραψε ένα βιβλίο, το οποίο εμπλουτίζει με την εγκυρότητά του και με το πλήθος των πληροφοριών του, εκείνη τη γόνιμη εποχή, όπου δημιουργήθηκε και άνθισε το «Νέο Κύμα». Σ’ αυτή την αξιέπαινη εργασία παρουσιάζονται όλες «Οι μπουάτ της Πλάκας», οι καλλιτέχνες, τα τραγούδια, οι συνεργασίες, οι επιχειρηματίες, οι ιστορίες και τα παραλειπόμενα μιας μεγάλης καλλιτεχνικής παρέας.

Καλεσμένος μας επίσης, ο Βαγγέλης Ντίκος, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη θρυλική «Απανεμιά» της οδού Θόλου.

Ο Κώστας Χατζής, ο καλλιτέχνης-σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, η αισθαντική Ελένη Δήμου που τραγούδησε για εμάς τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Γιάννη Σπανού, ο Παντελής Αμπαζής, η Πέρσα Σέργη και η Δανιέλα Χατζή, μας ταξιδεύουν σ’ αυτή την υπέροχη περίοδο του ελληνικού τραγουδιού.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Χρήστος Μιχάλης (κιθάρα).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.