ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι» 25.10.2019

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι» 25.10.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Παρασκευής.

Νέα ημέρα προβολής, νέος κύκλος επεισοδίων, ανανεωμένη διάθεση!

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00
«Το μουσικό ρολόι του 20ού αιώνα – Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι με τίτλο «Το μουσικό ρολόι του 20ού αιώνα».

Ελάτε μαζί μας σ’ ένα υπέροχο ταξίδι, σε προηγούμενες δεκαετίες και απολαύστε αγαπημένα τραγούδια, τα οποία έγραψαν ιστορία!

Παγκόσμιες επιτυχίες, οι οποίες μεταγλωττίστηκαν στα ελληνικά, αλλά και τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, στα οποία κυριαρχεί ο ρομαντικός στίχος και η γλυκιά μελωδία.

Ο πιανίστας και ερευνητής Δαυίδ Ναχμίας, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει επικεντρώσει το μουσικό ενδιαφέρον του στη μελέτη και την ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής και σταχυολογεί για την «Αυλή των Χρωμάτων» μουσικά διαμάντια του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου.

«Besame Mucho», «Historia de un amor», «Je Suis Malade», «Piccolissima Serenata», «La vie en Rose», είναι μερικά από τα τραγούδια τα οποία θα ακούσετε να τραγουδιούνται και στα ελληνικά και θα θαυμάσετε την ευρηματικότητα του ελληνικού στίχου, που γράφτηκε πάνω στις δημοφιλείς μελωδίες.

Στο πιάνο ο Δαυίδ Ναχμίας και μαζί μας ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης, ο οποίος μας συναρπάζει με τις ερμηνείες του και την ευγενική του παρουσία, καθώς και την ευχέρειά του να τραγουδά ξένο ρεπερτόριο μέσα στην πολύχρονη πορεία του.

Ο Θάνος Πολύδωρας, η Εβελίνα Νικόλιζα και ο Νίκος Παπαδιώτης, γνώριμοι συνεργάτες του ακάματου Ναχμία, μας κερδίζουν με τις μεστές και καλοδουλεμένες ερμηνείες τους, ενώ οι νεότεροι τραγουδιστές Χριστίνα Σαμαρά, Βασίλης Μπαζιώτης και Μαρίνα Δρεσίου, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον με το ταλέντο τους και τα νιάτα τους.

Χορεύουν και κλέβουν τις εντυπώσεις τα μέλη της της Σχολής Χορού Marie Claire του Θοδωρή Χαλά: Κωνσταντίνος Χατζίδης, Αντωνία Παπαγιάννη, Νίκος Λαμπράκος και Βιβή Μυλωνά.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.