ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο βιβλίο του Αντώνη Μποσκοΐτη...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο βιβλίο του Αντώνη Μποσκοΐτη “18 Συνεντεύξεις σαν Μονόπρακτα”» 14.03.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στις 20:30
«Αφιέρωμα στο βιβλίο του Αντώνη Μποσκοΐτη
“18 Συνεντεύξεις σαν Μονόπρακτα”»

Η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη με τίτλο «18 Συνεντεύξεις σαν Μονόπρακτα», το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό και κεντρίζει το ενδιαφέρον με την αμεσότητα, την ανθρωπιά και το χιούμορ, τα οποία διατρέχουν όλο το πόνημα.

Με αφορμή αυτό το ξεχωριστό βιβλίο μια υπέροχη καλλιτεχνική παρέα ήρθε στην αυλή μας και τρεις γενιές ανθρώπων της Τέχνης μίλησαν, γέλασαν, τραγούδησαν, συγκινήθηκαν…

Η μεγάλη θεατρίνα Καλή Καλό με το αξιοθαύμαστο κέφι της και την οξύνοια που τη διακρίνει εξέπληξε άπαντες, η λαμπερή Ρίκα Διαλυνά με την αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα, η αιώνια έφηβη Μαρίζα Κωχ με τη γλυκύτητα του λόγου της, ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος ολιγόλογος αλλά μοναδικά εύστοχος και καίριος, ο εκδότης Θανάσης Συλιβός με την ξεχωριστή παρουσία και συνεισφορά κυρίως στα θέματα της ελληνικής μουσικής.

Η σπουδαία ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη και ο νεότερος ταλαντούχος Θοδωρής Αντωνιάδης, διάβασαν αποσπάσματα από τις ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του βιβλίου με τις μοναδικές ιστορίες των ανθρώπων του πολιτισμού.

Υπέροχα ελληνικά τραγούδια διάνθισαν την εκπομπή και μας συνεπήραν οι ερμηνείες και οι ωραίες μελωδίες.

Ο Στέφανος Κορκολής στο πιάνο και η Σοφία Μανουσάκη στο τραγούδι, επέλεξαν Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και ένα μελοποιήμενο ποίημα του Κ.Π. Καβάφη, παρουσιάζοντάς μας τα εξαίσια αισθητικά αποτέλεσματα της συνύπαρξης ποίησης και μουσικής.

Η Αναστασία Μουτσάτου μάς συγκίνησε με τις μεστές ερμηνείες της, ενώ η Άννα Τσοκάνη τη συνοδεύσε στο πιάνο.

Και τέλος, η Βιολέτα Ίκαρη μάς ταξίδεψε με το μοναδικό της ηχόχρωμα και τα τραγούδια της, που την έφεραν δικαίως στο προσκήνιο. Στο πιάνο τη συνόδευσε ο Μάρκος Κώστιας.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.