ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Χρήστο Παπαδόπουλο» 12.06.2020

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Χρήστο Παπαδόπουλο» 12.06.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, στις 21:00
«Αφιέρωμα στον Χρήστο Παπαδόπουλο»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα μελωδικό αφιέρωμα, στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο.

Εδώ και σαράντα χρόνια ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι αφοσιωμένος στη μουσική δημιουργία, εργάζεται με σθένος και κατορθώνει να «παντρεύει» αρμονικά ετερόκλητα στοιχεία, από τη Δύση και την Ανατολή.

Οι εργασίες του, οι οποίες αφορούν στον Πόντο και στη Σμύρνη αγαπήθηκαν πολύ,  στοιχεία όμως, αντλεί και από την κρητική παράδοση, ενώ τα ροκ ακούσματα της γενιάς του παρουσιάζονται σχεδόν «ταυτόσημα» και «συγγενικά» δίπλα στις μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Για τον φίλο και συνεργάτη τους Χρήστο Παπαδόπουλο, ήρθαν κοντά μας και μας μίλησαν: ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Αποστόλου και οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης και Αργύρης Πανταζάρας.

Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας για να απολαύσετε αγαπημένα τραγούδια μέσα από το μουσικό σύμπαν του Χρήστου Παπαδόπουλου. 

Τραγουδούν: Ηλίας Κλωναρίδης, Μιχάλης Δημητριάδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ν. Ζερβάκης, Δήμητρα Σταθοπούλου, Ιώ Νικολάου, Οζλέμ Δουργούτη, Στέργος Βόλας, Γιάννης Μωραΐτης, Αργύρης Πανταζάρας.

Παίζουν οι μουσικοί: Χρήστος Παπαδόπουλος (μπουζούκι – ούτι), Σταμάτης Χρήστου (πιάνο), Γιώργος Μπαϊρακτάρης (μπάσο), Κωνσταντίνος Ρήγας (τύμπανα), Μιλτιάδης Καραΐσκος (κιθάρα – σαντούρι), Γιώργος Ν. Ζερβάκης (κρητική λύρα), Γιώργος Θεοδωρίδης (ποντιακή λύρα).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

 

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.