ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Σταμάτη Κραουνάκη 05.09.2019

ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Σταμάτη Κραουνάκη 05.09.2019

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του.

Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, στις 20:00
«Αφιέρωμα στον Σταμάτη Κραουνάκη»

Ο αστείρευτος Σταμάτης Κραουνάκης σύναξε τους φίλους του στην «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου και μας χάρισε μια μοναδική βραδιά γεμάτη συγκίνηση, χαρά και έντονα συναισθήματα, μέσα από τον ξεκάθαρο λόγο του, μέσα από τις αξεπέραστες καλλιτεχνικές του δημιουργίες!

Στην παρέα μας, η ηθοποιός-σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, Μαριάννα Κάλμπαρη, ήρθε και μας μίλησε για τη συνεργασία τους, η οποία έδωσε ωραίους καρπούς στο θεατρικό και μουσικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ ο τραγουδιστής Ζαχαρίας Καρούνης μας συγκλόνισε με την ερμηνεία του σε τραγούδια του Σταμάτη.

Η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη μας μίλησε για τις καθημερινές ραδιοφωνικές στιγμές τους «Στο Κόκκινο», ενώ ο διευθυντής φωτογραφίας Κώστας Μπλουγουράς θυμάται ωραίες και πολύ αστείες ιστορίες από τη μακρόχρονη συνεργασία τους.

Η αγαπημένη Δέσποινα Κραουνάκη αδελφή του Σταμάτη και υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής του έργου του, θυμάται ιστορίες από την πρώτη συνεργασία τους στην «Τούρλα του Σαββάτου», ραδιοφωνική εκπομπή που έγραψε ιστορία, ενώ η Μαρία Τομαρά, δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλαμάτας, μας μιλά για τη γνωριμία τους και την καρδιακή φιλία που τους ενώνει τα τελευταία χρόνια.

Η Μαίρη Αδαμοπούλου, καθηγήτρια στο 5ο Λύκειο Νίκαιας, γράφει τη δική της ιστορία στο ερασιτεχνικό θέατρο, αφυπνίζοντας τους μαθητές της οδηγώντας τους στα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, ενώ η Ερατώ Αγγουράκη, διευθύντρια παραγωγής του «Duende» (Ντουέντε) εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για το δάσκαλό της.

Ο Παναγιώτης Σκουρολιάκος αυτοκινητιστής, κρατά τα κλειδιά του σπιτιού του και μας μιλά για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν «κτίσει», αλλά και μας χαρίζει ένα υπέροχο ζεϊμπέκικο. Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μας έφερε εκλεκτό λιβανέζικο φαΐ, ανοίγοντας τους γευστικούς μας ορίζοντες.

Τραγουδούν και μας συναρπάζουν με τις ερμηνείες τους ο Χρήστος Γεροντίδης, ο Κώστας Μπουγιώτης, Σάκης Καραθανάσης και ο Γιώργος Στιβανάκης.

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Ντρουμπόγιαννης (πιάνο), Βάιος Πράπας (φωνή-κιθάρα- μπουζούκι), Γιώργος Ταμιωλάκης (βιολοντσέλο), Νίκος Σταδιάτης (φωνή-ακορντεόν).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Motion graphics: Όλγα Μαγγιλιώτου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.