ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή» 06.12.2019

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή» 06.12.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Παρασκευής.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στις 21:00
 «Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.
Ο δημιουργός με το έντονο προσωπικό ύφος, ο οποίος ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα, για την αμεσότητα και τις καθαρές μελωδίες του, μας χάρισε τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και εξακολουθούν να συγκινούν με την πρωτοτυπία και την ελληνικότητα τους.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά: «Όποιο σημείο του σώματος του Κουγιουμτζή κι αν ανοίξεις, θα τρέξει Δικαιοσύνη» και είναι αλήθεια ότι ο γνήσιος καλλιτέχνης είχε πλήρη ταύτιση με το έργο του.

Στάθηκε ανυποχώρητος ώς το τέλος, σεμνός και παραγωγικός, παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Ήρθαν στη φιλόξενη αυλή μας και μίλησαν για τον Σταύρο Κουγιουμτζή και το σημαντικό του έργο, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Γιώργος Ανδρέου, ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού και δημοσιογράφος Θανάσης Γιώγλου, ο μουσικολόγος και πιανίστας Νίκος Ορδουλίδης και ο εκδότης Θανάσης Συλιβός.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον αγαπητό φίλο της «Αυλής των Χρωμάτων», Θανάση Γιώγλου, ο οποίος μελετά χρόνια το έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή και με την πολύτιμη συμβολή του, με πολλή αγάπη και περισσή φροντίδα πραγματοποιήθηκε αυτό το αφιέρωμα.

Τραγουδούν: Μιχάλης Δημητριάδης, Παναγιώτης Λάλεζας, Λιζέττα Νικολάου, Μαρία Σουλτάτου, Δέσποινα Ραφαήλ.

Ενορχηστρώσεις-επιμέλεια ορχήστρας: Νικήτας Βοστάνης.

Παίζουν οι μουσικοί: Νικήτας Βοστάνης (φλάουτο / τζουράς), Πέτρος Καπέλλας (μπουζούκι),  Θάνος Αδαμόπουλος (μπουζούκι), Άγγελος Κουσάκης (κρουστά), Θάνος Μπένος (πιάνο), Απόστολος Βαλσαμάς (ούτι), Νικόλας Βοστάνης (μπάσο), Γιώργος Κότσικας (βιολί).

Χορεύουν τα μέλη του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου «Ο Ορφέας»: Αργύρης Κωστάκης, Κωνσταντίνος Κολοβός, Ξένια Ασημάκη, Μαρία Μακρή.

Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Κότσαλος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.