ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Τάκη Σούκα» 20.11.2020

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Τάκη Σούκα» 20.11.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει τη διαδρομή της στη συχνότητα τής ΕΡΤ2, κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ και προσκαλεί τους τηλεθεατές να αφήσουν για λίγο τα καθημερινά προβλήματα και να διασκεδάσουν με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, τα οποία έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στις καρδιές μας.

Στη φιλόξενη τηλεοπτική… αυλή θα παρακολουθήσετε αφιερώματα σε σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι διαμόρφωσαν την ελληνική τέχνη, και θα ακούσετε ενδιαφέρουσες αφηγήσεις, οι οποίες στοιχειοθετούν την ιστορία του πολιτισμού μας.

Παράλληλα, θα γνωρίσετε τους νεότερους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς τού σήμερα, οι οποίοι παρέλαβαν τη σκυτάλη και συνεχίζουν επάξια τον δρόμο της τέχνης και του πολιτισμού!

Με απλότητα, ανθρωπιά και χωρίς περιττά «στολίδια», η εκπομπή συνεχίζει αυτό το υπέροχο ταξίδι, αναδεικνύοντας την ομορφιά, τη θετικότητα, τη γνώση και τον σεβασμό απέναντι στο έργο σημαντικών ανθρώπων.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στην «πολύχρωμη» «Αυλή των Χρωμάτων», την αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, στις 21:00
«Αφιέρωμα στον Τάκη Σούκα»

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον σπουδαίο λαϊκό συνθέτη Τάκη Σούκα παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, στις 9 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Ο Τάκης Σούκας, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών, γεννήθηκε και έζησε μέσα στη μουσική, γιος του Φώτη Σούκα ανδρώθηκε μουσικά στα πανηγύρια, γνώρισε και «υπηρέτησε» από πολύ μικρή ηλικία τη δημοτική μουσική και μεταλαμπάδευσε όλη αυτή τη γνώση της παράδοσης στο λαϊκό μας τραγούδι.

Έχει συμμετάσχει ως σολίστας με το ακορντεόν και το σαντούρι του, σε χιλιάδες ηχογραφήσεις και από το 1968 που κυκλοφόρησε η πρώτη σύνθεσή του, συνεχίζει να δημιουργεί και να μας εκπλήσσει, με τον αμείωτο ζήλο και την πληθώρα των επιτευγμάτων του.

«Πρωτομάστορας του ήχου και της μελωδίας… φέρνει μπροστά μας νότες, που δεν έχουμε ξανακούσει, άγνωστες, από τις καταβολές του πατέρα του, του λαού μας. Από τα πανηγύρια, τις γιορτές και τα γλέντια. Ο Τάκης Σούκας δεν είναι μόνο μουσικός του αυτιού, είναι μουσικός αυθόρμητος, γλυκός, μουσικός που παίζει μόνο για το λαό για την παρέα του». Αυτά έγραψε για τον λαϊκό μας συνθέτη σ’ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» στις 23/10/1983 ο Πάνος Γεραμάνης.

Στην παρέα μας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης θυμάται σημαντικές στιγμές αυτής της μοναδικής πορείας στο ελληνικό τραγούδι και εξυμνεί την πραότητα, την ευγένεια και την προσφορά του αγαπημένου μας Τάκη Σούκα.

Τραγουδούν: Δάντης, Στέλιος Διονυσίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Βασίλης Χαραλάμπους, Δήμητρα Σταθοπούλου.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (διεύθυνση ορχήστρας / πιάνο), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Γιάννης Ματσούκας (μπουζούκι), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς).

Και ο Τάκης Σούκας ακορντεόν.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης.