ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια με τη Φωτεινή...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια με τη Φωτεινή Βελεσιώτου» 07.02.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Παρασκευής.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 21:00
«Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια με τη Φωτεινή Βελεσιώτου»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ξεχωριστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά τις «Μέλισσες», το τραγούδι που τη «σύστησε» στο ευρύ κοινό, αλλά στη συνέχεια επιλέγει για εμάς αγαπημένα κλασικά λαϊκά τραγούδια, σπουδαίων συνθετών και στιχουργών, οι οποίοι διαμόρφωσαν το ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες.

Τραγούδια που μας αρέσει να τραγουδάμε «ξορκίζοντας» τα βάσανα του βίου, τραγούδια που μας  χαρίζουν αληθινή ψυχαγωγία, με την αμεσότητα και τη «μαεστρία» που τα διακρίνει.

Ήρθαν κοντά μας και μας μίλησαν για τη Φωτεινή Βελεσιώτου και το λαϊκό τραγούδι ο Δημήτρης Λέντζος (στιχουργός – ποιητής), ο Κώστας Φασουλάς (στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ), ο Γιώργος Γκώνιας (στιχουργός και παραγωγός συναυλιών), ο Χρήστος Βρεττάκος (δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας) και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Σταυρούλα Συράκου. 

Επίσης, τραγουδούν η Σαββέρια Μαργιολά, η οποία συνεχίζει τη μουσική παράδοση της οικογένειάς της και μας μαγνητίζει με τις ωραίες της ερμηνείες, καθώς και η ανερχόμενη τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα, η οποία εκτός από τη μουσική της δεινότητα, ξεχωρίζει για το σκηνικό της ήθος.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Νίκος Παπαναστασίου (πιάνο, ακορντεόν, ενορχηστρώσεις), Κωνσταντίνα Πάλλα (κιθάρα – φωνή).

Χορεύουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Παραδοσιακοί Δρόμοι»: Δημήτρης Τζικούλης, Λευτέρης Μακρής, Μπάμπης Μπιστούλας, Μάτα Προύντζου, Μαρία Κανδαλέπα, Βιβή Παπαδημητρίου, Γιώτα Αθανασοπούλου, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, Μαργαρίτα Λυμπέρη, Στέλλα Λαμπρινίδου.

Χοροδιδάσκαλος: Θανάσης Λάκκας.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.


Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.