ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αθάνατα λαϊκά τραγούδια – Νέοι ερμηνευτές»...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αθάνατα λαϊκά τραγούδια – Νέοι ερμηνευτές» 24.04.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Παρασκευής.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, στις 21:00
«Αθάνατα λαϊκά τραγούδια – Νέοι ερμηνευτές»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε τέσσερις νέους τραγουδιστές, οι οποίοι επιλέγουν για εμάς κλασικά, αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Η Σαββέρια Μαργιολά, ο Γιάννης Διονυσίου, η Ανατολή Μαργιόλα και ο Βασίλης Προδρόμου, ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια με την έντονη παρουσία τους στο ελληνικό τραγούδι και στη σύγχρονη δισκογραφία.

Ξεχωρίζουν για τη φωνητική τους δεινότητα, τις αυστηρές επιλογές τους και το σκηνικό τους ήθος, αλλά και για την αγάπη τους στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Ετοίμασαν για εμάς ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, μέσα στο λαϊκό τραγούδι και ερμηνεύουν για εμάς αξέχαστες δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μανώλη Χιώτη,  του Γιώργου Μητσάκη, του Απόστολου Καλδάρα, του Άκη Πάνου και άλλων σημαντικών δημιουργών, οι οποίοι διαμόρφωσαν με την τέχνη τους την ελληνική μουσική.

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν η ραδιοφωνική παραγωγός του Δεύτερου Προγράμματος Βάνα Δαφέρμου, ο εκδότης του μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος» Θανάσης Συλιβός, ο  μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης και η ραδιοφωνική παραγωγός του «Αθήνα 9.84» Αριστέα Γιάννου και μοιράζονται μαζί μας σκέψεις και απόψεις, που αφορούν στο χθες και το σήμερα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Παίζουν οι μουσικοί: Dasho Kurti (ακορντεόν), Μιχάλης Δάρμας (κοντραμπάσο), Δημήτρης Σίντος (πιάνο), Θοδωρής Πετρόπουλος (μπουζούκι).

Χορεύουν τα μέλη του Χορευτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Χοροπατήματα»: Σουζάνα Νόλα, Βασίλης Κόκλας, Γεωργία Κόκλα, Σπυριδούλα Λίτσα, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ελένη Μπαραμπάτη, Δημήτρης Κάβουρας, Ρόζα Καρρά, Χριστίνα Μαγιάκη.

Χοροδιδάσκαλος: Κώστας Πασσαδέλλης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου. 

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.