ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «“Εκκλησιάζουσες”, Κωνσταντίνα Πάλλα, Ρένα Μόρφη» 23.06.2018

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «“Εκκλησιάζουσες”, Κωνσταντίνα Πάλλα, Ρένα Μόρφη» 23.06.2018

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

DSC_71677

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ2,  «Η Αυλή των Χρωμάτων»,  φιλοδοξεί να ομορφύνει τα απογεύματα του Σαββάτου, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του.

Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στις 18:00
«“Εκκλησιάζουσες”, Κωνσταντίνα Πάλλα, Ρένα Μόρφη»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» παρουσιάζει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές…

Οι «Εκκλησιάζουσες» στήνουν έναν χορό και φέρνουν στο προσκήνιο τη ζωή, την πολιτική, την ισότητα, το γέλιο, τη χαρά, τη δημοκρατία και το θέατρο…

Οι «Εκκλησιάζουσες» έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…

Στην παρέα μας οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Δημήτρης Σταρόβας, Σοφία Μουτίδου, Ησαΐας Ματιάμπα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Κρητικός, Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας και Θανάσης Πατριαρχέας.

Καθώς και τα μέλη του Χορού: Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης  Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης  Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος και Γιώργος Φλωράτος.

Μουσικά θα μας ταξιδέψουν, η τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα και η Ρένα Μόρφη, η οποία αγαπήθηκε πολύ ως Σούλη Ανατολή!

«Η Αυλή των Χρωμάτων» και οι συνεργάτες της κλείνουν τον πρώτο κύκλο εκπομπών και ανανεώνουν το ραντεβού με τους τηλεθεατές για το φθινόπωρο με νέα επεισόδια!

Καλό Καλοκαίρι!

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Μουσική Σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.