ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Πρεμιέρα νέου κύκλου 06.11.2020

ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Πρεμιέρα νέου κύκλου 06.11.2020

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει τη διαδρομή της στη συχνότητα τής ΕΡΤ2, κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ και προσκαλεί τους τηλεθεατές να αφήσουν για λίγο τα καθημερινά προβλήματα και να διασκεδάσουν με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, τα οποία έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στις καρδιές μας.

Στη φιλόξενη τηλεοπτική… αυλή θα παρακολουθήσετε αφιερώματα σε σημαντικούς ανθρώπους, οι οποίοι διαμόρφωσαν την ελληνική τέχνη, και θα ακούσετε ενδιαφέρουσες αφηγήσεις, οι οποίες στοιχειοθετούν την ιστορία του πολιτισμού μας.

Παράλληλα, θα γνωρίσετε τους νεότερους καλλιτέχνες, τους δημιουργούς τού σήμερα, οι οποίοι παρέλαβαν τη σκυτάλη και συνεχίζουν επάξια τον δρόμο της τέχνης και του πολιτισμού!

Με απλότητα, ανθρωπιά και χωρίς περιττά «στολίδια», η εκπομπή συνεχίζει αυτό το υπέροχο ταξίδι, αναδεικνύοντας την ομορφιά, τη θετικότητα, τη γνώση και τον σεβασμό απέναντι στο έργο σημαντικών ανθρώπων.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στην «πολύχρωμη» «Αυλή των Χρωμάτων», την αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, στις 21:00

Ο Ναός της Αφαίας Αθηνάς σημείο “συνάντησης”

και προβολής του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού!

Ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Περρής πραγματοποίησε μια ξεχωριστή τηλεοπτική συναυλία στον αρχαίο Ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, η οποία θα μεταδοθεί από την αμερικανική τηλεόραση και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Μια ξεχωριστή στιγμή, εφόσον στήθηκε μια γέφυρα πολιτισμού, η οποία ενώνει τον αρχαίο πολιτισμό με τη σύγχρονη δημιουργία, με σκοπό την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, η πρεμιέρα του νέου κύκλου της «Αυλής των Χρωμάτων» είναι αφιερωμένη σ’ αυτή τη σημαντική δράση προβολής, η οποία μας γεμίζει προσδοκίες και ανοίγει τον δρόμο σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες δίνουν έμφαση στη ψηφιακή εικόνα της χώρας μας, μέσα από την τέχνη. Πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες στέλνουν το σήμα τους πλατιά στον κόσμο και διαφημίζουν την Ελλάδα ως απόλυτο μυθικό προορισμό στον πλανήτη.

Στη φιλόξενη  αυλή μας ήρθαν η σπουδαία ποιήτρια και στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία επιμελείται τα κείμενα που διανθίζουν το τηλεοπτικό αφιέρωμα, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος στήριξε αυτή τη μεγάλη παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού.

Κοντά μας και οι νέοι δημιουργοί και ερμηνευτές: Μυρτώ Βασιλείου, Βασίλης Κούρτης, Χάρης Πανόπουλος, οι οποίοι σμιλεύουν το μέλλον της χώρας, στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Παίζουν οι μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Δημήτρης Στασινός (κιθάρες), Γιώργος Μπουλντής (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστας Μυλωνάς (ντραμς).

Τραγουδούν: Γιώργος Περρής, Μυρτώ Βασιλείου, Βασίλης Κούρτης, Χάρης Πανόπουλος.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Σαμοθράκης.