ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Ταξίδι στο δημοτικό τραγούδι» 10.07.2020

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Ταξίδι στο δημοτικό τραγούδι» 10.07.2020

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας.

Έπειτα από μια κουραστική εβδομάδα σας προσκαλούμε να έρθετε στην «Αυλή» μας και κάθε Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, να απολαύσετε μαζί μας στιγμές πραγματικής ψυχαγωγίας.

Υπέροχα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αλλά και νέες συνθέσεις, οι οποίες «σηματοδοτούν» το μουσικό παρόν μας.

Ξεχωριστοί καλεσμένοι απ’ όλο το φάσμα των Τεχνών, οι οποίοι πάντα έχουν να διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Ελάτε στην παρέα μας, να θυμηθούμε συμβάντα και καλλιτεχνικές συναντήσεις, οι οποίες έγραψαν ιστορία, αλλά παρακολουθήστε μαζί μας και τις νέες προτάσεις και συνεργασίες, οι οποίες στοιχειοθετούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι του καιρού μας.

Όλες οι Τέχνες έχουν μια θέση στη φιλόξενη αυλή μας.

Ελάτε μαζί μας στην «Αυλή των Χρωμάτων», ελάτε στην αυλή της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, στις 21:00
«Ταξίδι στο δημοτικό τραγούδι»

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00 στην ΕΡΤ2, η «Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα μουσικό «Ταξίδι στο δημοτικό τραγούδι» με ξεναγό τον σπουδαίο σολίστα του κλαρίνου Σταύρο Κουσκουρίδα.

Ελάτε να περιδιαβούμε παρέα σε κάμπους και βουνά μέσα από γνώριμους και αγαπημένους σκοπούς.

Στο τραγούδι, η μεγάλη κυρία της παράδοσης Παγώνα Αθανασίου, η οποία ξεχωρίζει εδώ και δεκαετίες για τη μοναδική της δωρική ερμήνεια, αλλά και ο νεότερος Δημήτρης Χατζής, ο οποίος βαδίζει με μεγάλη επιτυχία στους δρόμους της παράδοσης, με όπλο τον σεβασμό και  τη συνέπεια.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Κοκκώνης, ο μουσικός ερευνητής και επιμελητής μουσικών εκδόσεων Νίκος Διονυσόπουλος και ο ιδρυτής της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Γιώργος Δεληγιάννης. 

Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας και απολαύστε αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα, το οποίο αναδεικνύει τις σημαντικές προσπάθειες καλλιτεχνών και μελετητών στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής.

Τραγουδούν: Παγώνα Αθανασίου, Δημήτρης Χατζής.

Παίζουν οι μουσικοί: Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Στέφανος Κωστόπουλος (ακουστική κιθάρα), Κώστας Παπαδημητρίου (λαούτο), Τόλης Μαυραντζάς (κρουστά), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου