ΕΡΤ2 – «Η χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά στο «Θέατρο της Δευτέρας» ...

ΕΡΤ2 – «Η χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά στο «Θέατρο της Δευτέρας» 15.07.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
«Η χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στις 20:00

Τη «Χαρτοπαίχτρα», μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Σκηνοθεσία: Γιώργος Εμιρζάς.     

Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς.

Μουσική επιμέλεια: Νικόλας Βιβλάκης.

Σκηνικά-κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν: Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Τζόλυ Γαρμπή, Γιάννης Βούρος, Ελένη Φιλίνη, Παύλος Χαϊκάλης, Ευτυχία Μοσχάκη, Λάμπρος Κοτσίρης, Φώτης Αρμένης, Γιώργος Βασιλείου, Ορφέας Ζάχος, Θανάσης Θεολόγης, Ναπολέων Καλής, Ελένη Καψάσκη, Κώστας Κοκκάκης, Θέμης Μάνεσης, Έλενα Στρατή.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Δεκαετία του ’60. Μια αγιάτρευτη χαρτοπαίχτρα, η Αλέκα, οδηγείται εξαιτίας του πάθους της σε διάφορες παρεξηγήσεις. Ο άνδρας της, ο Ανδρέας, αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά της γυναίκας του και την αδιαφορία της προς όλους και όλα, αποφασίζει να τη γιατρέψει μια και καλή από το πάθος της, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ζήλιας. Έτσι, αρχίζει να κάνει κόρτε σε μια συμπαίκτριά της. Τα παιδιά του ζευγαριού, όμως, δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του πατέρα τους και ανησυχούν για τη μοίρα της οικογένειας. Έπειτα από διάφορες περιπέτειες, η χαρτοπαίχτρα δίνει τον μεγάλο όρκο: «να μην ξαναπιάσει τράπουλα στα χέρια της», σταυρώνοντας ταυτόχρονα τα δάχτυλά της πίσω από την πλάτη του Ανδρέα!