ΕΡΤ2 – Η σκηνή της Jazz – EΡΤ Jazz Sessions «Το κουαρτέτο»...

ΕΡΤ2 – Η σκηνή της Jazz – EΡΤ Jazz Sessions «Το κουαρτέτο» 28.09.2017

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η σκηνή της Jazz – EΡΤ Jazz Sessions

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 00:40

Δημήτρης Τρίκας (1)

Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται πλέον ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο, τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ που διαθέτουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα.

«Το κουαρτέτο»

Το κουαρτέτο

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα  00:40, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα κουαρτέτο που αναμιγνύει στοιχεία της μουσικής παράδοσης της ανατολικής Μεσογείου με τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό.

Ειδικότερα, τρεις εξαιρετικοί δεξιοτέχνες και μία γοητευτική φωνή -ο Νίκος Παραουλάκης  (νέι), ο Τζιχάν Τούρκογλου  (φωνή και σάζι), ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι) και η Μαρίνα Δακανάλη (τραγούδι)- ξεδιπλώνουν ρυθμούς και μελωδίες που συνθέτουν ένα συναρπαστικό τοπίο, γεμάτο ηχοχρώματα, εντάσεις, απαλές στιγμές και ηχητικές εκπλήξεις, που βλέπει βαθιά, στην καρδιά της ίδιας της μουσικής. Όχημά τους τραγούδια, οργανικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί.

Οι ανθρώπινες και πολιτισμικές αξίες των παραδόσεων, κυρίως της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και η ανάγκη που ένιωθε το μουσικό κουαρτέτο να αναζητήσει σήμερα τη λιτότητα και την αγνότητα περασμένων χρόνων, ώθησαν στην επιλογή και δημιουργία μελωδιών, με ελπίδα την αφύπνιση ανθρωπιστικών ενστίκτων ενός αποξενωμένου, «μουδιασμένου» πλέον κόσμου.