ΕΡΤ2 – «Κατμαντού» 22.09.2016

ΕΡΤ2 – «Κατμαντού» 22.09.2016

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Κατμαντού»Katmandú, un espejo en el cielo  (1)

(Katmandú, un espejo en el cielo / Kathmandu Lullaby)

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:50

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Ισπανίας 2011.

Σκηνοθεσία: Ιθίαρ Μπογιαΐν (Iciar Bollaín)

Παίζουν: Βερόνικα Εσεγκί (Verónica Echegui), Norbu Tsering Gurung, Sumyata Bhattarai, Bikram Pariyar, Muna Thami, Sangita Tamang, Aleix Rengel, Lluïsa Castell

Διάρκεια: 96΄

Υπόθεση: Μια νεαρή Καταλανή δασκάλα μετακομίζει στο Κατμαντού στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για να εργαστεί εθελοντικά σ’ ένα τοπικό σχολείο. Σύντομα, σοκαρισμένη, θα έρθει αντιμέτωπη με την ακραία φτώχεια της περιοχής και το ολέθρια ζοφερό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο αποκλείει εκείνους που έχουν ανάγκη. Αρχικά διαμαρτύρεται και αργότερα αποφασίζει να πραγματοποιήσει λευκό γάμο για να αποκτήσει δικαίωμα διαμονής, προκειμένου ν’ αρχίσει ένα φιλόδοξο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις φτωχογειτονιές του Κατμαντού. Δεν θα αργήσει, όμως, να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της. Παράλληλα, ανακαλύπτει την αγάπη με τον ξένο που έχει παντρευτεί.

Διχασμένη ανάμεσα στην αγάπη αυτή και στην αφοσίωσή της στα παιδιά, που είναι αποφασισμένη να βοηθήσει, μαζί με μία άλλη νεαρή δασκάλα ξεκινάει το φιλόδοξο σχέδιό της, το οποίο αναπόφευκτα θα την αποξενώσει από το σύντροφό της. Θα την ενώσει όμως για πάντα με τη νέα φίλη της, καθώς αρχίζει ένα ταξίδι στα βάθη της κοινωνίας του Νεπάλ και ταυτόχρονα αυτογνωσίας.

Διακρίσεις:

  • Βραβείο Γκαουντί 2012 καλύτερης ηθοποιού (Verónica Echegui) και 3 υποψηφιότητες.
  • Βραβεία Γκόγια 2012: δύο (2) υποψηφιότητες.
  • Βραβεία Cinema Writers Circle, Spain 2013: μία (1) υποψηφιότητα.

 

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.