ΕΡΤ2 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Oh Boy» 21.12.2018

ΕΡΤ2 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Oh Boy» 21.12.2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Oh Boy»

(A Coffee in Berlin)

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 23:45

Oh boy (2)

Ασπρόμαυρη δραματική κομεντί, παραγωγής Γερμανίας 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο:  Γιαν Όλε Γκέρστερ.

Παίζουν: Τομ Σίλινγκ, Μαρκ Χόζεμαν, Φριντερίκε Κέμπτερ, Αντρέας Σρέντερς, Τζούστους βον Ντόνανι, Αρντ Κλάβιτερ.

Διάρκεια: 79΄

Oh boy (6)

Υπόθεση: O Νίκο ζει στο σύγχρονο Βερολίνο. Πλησιάζει τα 30 και πρόσφατα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη Νομική. Ζει για τη στιγμή, ενώ οι έννοιες και οι υποχρεώσεις τον αφήνουν αδιάφορο. Περιπλανιέται άσκοπα στο Βερολίνο, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τη ζωή και τις σκέψεις του και θαυμάζει τους ανθρώπους γύρω του, οι οποίοι φαίνεται να τα καταφέρνουν μια χαρά στην καθημερινότητά τους. Μέσα σε μία ημέρα, όμως, όλα αλλάζουν και ο Νίκο αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μέχρι τώρα στάσης του: χωρίζει με την κοπέλα του, ο πατέρας του τού μειώνει το χαρτζιλίκι και ένας ψυχίατρος επιβεβαιώνει «συναισθηματική ανισορροπία»! Παράλληλα, μια αγάπη από τα παλιά τον πιέζει να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναισθηματικές πληγές που της προκάλεσε, ενώ ένας νέος γείτονας προσπαθεί να τον προσεγγίσει. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται ο Νίκο είναι απλώς ένας καφές!

Oh boy (3)

Ο αβέβαιος Νίκο είναι ο ιδανικός ήρωας της γενιάς των τριαντάρηδων, έτοιμης πλέον να αφήσει πίσω της την εποχή της αθωότητας, σε μια σπιρτόζικη και γλυκόπικρη δραμεντί με φόντο μια μελαγχολικά γοητευτική γερμανική πρωτεύουσα.

Oh boy

Βραβεία – Συμμετοχές – Υποψηφιότητες:

Βραβεία Κινηματογράφου της Βαυαρίας 2013: Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Τομ Σίλινγκ), Βραβείο Σεναρίου (Γιαν Όλε Γκέρστερ).

Βραβεία Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής.

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου 2012.

Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μπρατισλάβα 2012.

Συμμετοχή στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Υποψηφιότητα για Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής ταινίας, Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου ηθοποιού (Τομ Σίλινγκ), Βραβείο Fipresci – Ευρωπαϊκής Ανακάλυψης και Βραβείο Κοινού, στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013.

Oh boy (5) Oh boy (4)