ΕΡΤ2 – «Μαύρο λιβάδι» 06.09.2016

ΕΡΤ2 – «Μαύρο λιβάδι» 06.09.2016

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Μαύρο λιβάδι»MAVRO LIVADI

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:15

Ιστορικό δράμα, παραγωγής 2008.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης

Φωτογραφία: Marcus Waterloo

Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Ήχος: Πάνος Τζελέκης

Παίζουν: Σοφία Γεωργοβασίλη, Χρήστος Πασσαλής, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Μαρία Πανουργιά, Δέσποινα Κούρτη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Hakan Boyan

Διάρκεια: 101΄

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1654, στην υπό οθωμανική κατοχή Ελλάδα. Η Ανθή, μια έφηβη μοναχή, μεγαλώνει σ’ ένα απομακρυσμένο γυναικείο μοναστήρι, υπό την επίβλεψη της αυστηρής ηγουμένης. Τη γαλήνη του μοναστηριού έρχεται να ταράξει ένας Γενίτσαρος, που καταφτάνει βαριά τραυματισμένος. Με τη συγκατάθεση της ηγουμένης, η νοσοκόμα της μονής Πελαγία περιθάλπει τον τραυματία, εκπαιδεύοντας παράλληλα την Ανθή ως βοηθό της. Σύντομα, η Ανθή και ο Πολεμιστής έρχονται κοντά. Στο μεταξύ, ο Τούρκος διοικητής του Γενίτσαρου, τον αναζητεί ως λιποτάκτη.

Η ηγουμένη αποφασίζει να τον παραδώσει έναντι αμοιβής, αλλά η Ανθή τον βοηθάει να δραπετεύσει και καταφεύγει μαζί του στο γειτονικό δάσος, όπου αποκαλύπτεται ένα τρομερό μυστικό: η Ανθή είναι αγόρι. Ένα αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι στο μοναστήρι, για να αποφύγει το παιδομάζωμα. Ο Γενίτσαρος, σοκαρισμένος, αποφασίζει να μυήσει την Ανθή στον αντρισμό. Η Ανθή προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στο καινούργιο της ρόλο. Οι δύο φυγάδες προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, ενώ απολαμβάνουν τη νέα τους ελευθερία στη φύση. Είναι όμως άτυχοι, καθώς ο Τούρκος διοικητής με τη συνοδεία του τους αιχμαλωτίζει και τους επιστρέφει στο μοναστήρι.

Η Ανθή επιστρέφει ως αγόρι στη μονή, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στις μοναχές και συγκρούεται μετωπικά με την ηγουμένη. Η δεύτερη απόδραση τους θα τους φέρει αντιμέτωπους μ’ έναν εντελώς νέο κόσμο. Μακριά από συμβάσεις και περιορισμούς, η Ανθή και ο Πολεμιστής ανακαλύπτουν από την αρχή τη ζωή και τους εαυτούς τους.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.