ΕΡΤ2 – Με παραδοσιακό γλέντι γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη «Η Αυλή των Χρωμάτων»...

ΕΡΤ2 – Με παραδοσιακό γλέντι γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη «Η Αυλή των Χρωμάτων» 28.02.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 21:00

«Παραδοσιακό γλέντι με τους Παναγιώτη Λάλεζα, οικογένεια Φιλιππίδη και Δημήτρη Σταθακόπουλο»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη και παρουσιάζει ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα γεμάτο μνήμες, εικόνες, μυρωδιές…

Ελάτε στη φιλόξενη αυλή μας να γιορτάσουμε μαζί με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό!

Ο αγαπημένος και ακάματος ερμηνευτής του δημοτικού μας τραγουδιού Παναγιώτης Λάλεζας,  η οικογένεια Φιλιππίδη με τη μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική παράδοση και ο Δημήτρης Σταθακόπουλος με τις έγκυρες εθνολογικές και μουσικολογικές του γνώσεις, σας προσκαλούν σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι!

Η Λευκοθέα Φιλιππίδη με την κελαρυστή φωνή της στέκεται άξια δίπλα στον πατέρα της Νίκο, κορυφαίο κλαρινίστα, ο οποίος έχει κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου με τη σεμνότητα και τις ιδιαίτερες δεξιότητές του, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης με το λαούτο του, διακρίνεται για τη συνέπεια και τη σταθερότητά του μέσα στις δεκαετίες.

Αγαπημένα τραγούδια από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία,  τη Ρούμελη, τον Μωριά και τα νησιά μας, θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας διασκεδάσουν με την ασύγκριτη μουσική ποικιλία της ελληνικής παράδοσης.

Κοντά μας, ο χοροδιδάσκαλος-καθηγητής Φυσικής Αγωγής Νίκος Θωμάς και τα μέλη του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση, χορεύουν με την ψυχή τους και σκορπούν κέφι και ευδαιμονία!

Παίζουν οι μουσικοί:  Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο), Βασίλης Αθανασιάς (βιολί), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο), Μιχάλης Μπακάλης (κρουστά).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.