ΕΡΤ2 – ΜΗΝΑΣ ΟΣΚΑΡ ΣΤΗΝ ΕΡΤ «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς 23.02.2019

ΕΡΤ2 – ΜΗΝΑΣ ΟΣΚΑΡ ΣΤΗΝ ΕΡΤ «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς 23.02.2019

ΜΗΝΑΣ ΟΣΚΑΡ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 
ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Moonlight»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 22:40

Δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2016.

Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς.

Σενάριο: Μπάρι Τζένκινς, Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τζέιμς Λάξτον.

Μοντάζ: Τζόι ΜακΜίλον, Νατ Σάντερς.

Μουσική: Νίκολας Μπρίτελ.

Παίζουν: Μαχερσάλα Αλί, Ναόμι Χάρις, Άλεξ Χίμπερτ, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον, Τρέβαντ Ρόουντς, Άστον Σάντερς.

Διάρκεια: 108΄

Υπόθεση: Μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, το «Moonlight» εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο.

Ένα ζωτικό πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της σύγχρονης ζωής ενός Αφροαμερικανού κι ένας ποιητικός διαλογισμός επάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, πλημμυρισμένος με βαθιά συμπόνοια και καθολικές αλήθειες.

Το συγκλονιστικό όραμα του Μπάρι Τζένκινς συγκινεί με την απεικόνιση των στιγμών, των ανθρώπων και των αγνώστων δυνάμεων που πλάθουν τη ζωή μας και μας καθορίζουν.

Το «Moonlight» είναι μια παγκόσμια ιστορία αγάπης, οικογένειας και συμφιλίωσης, που έρχεται να απελευθερώσει οποιονδήποτε έχει νοιώσει παράταιρος ή μόνος, ή έχει νοιώσει παγιδευμένος στα συναισθήματά του και λαχταρά την αλλαγή.

Η ταινία κέρδισε 3 Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας 2017, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (Μπάρι Τζένκινς, Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι) και Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Μαχερσάλα Αλί), καθώς και Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης Ταινίας 2017).

Ακόμη, το «Moonlight», που βασίζεται στο θεατρικό ημι-αυτοβιογραφικό έργο «Στο φως του φεγγαριού τα μαύρα αγόρια φαίνονται μπλε» του Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέινι, βραβεύτηκε συνολικά με πάνω από 30 πολύ σημαντικά βραβεία σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ.