ΕΡΤ2 – Μουσικό ντοκιμαντέρ «Once in a lifetime» 28.02.2019

ΕΡΤ2 – Μουσικό ντοκιμαντέρ «Once in a lifetime» 28.02.2019

     ΜΟΥΣΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  

    «Once in a Lifetime»

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 23:00

Μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελλάδας 2009.

Μια μουσική περιπέτεια με τον Γιάννη Πετρίδη.

Το «Once in a Lifetime» είναι ένα πολυεπίπεδο μουσικό οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαιότερου Έλληνα ραδιοφωνικού παραγωγού, στη μουσική εξέλιξη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, στην έκρηξη του ροκ στη δεκαετία του ’60, στα μουσικά κινήματα που γεννήθηκαν και μας έφερε σε επαφή η εκπομπή του, καθώς και στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

Ο άνθρωπος που έχουμε ταυτίσει με μια φωνή αποφασίζει να αφήσει για λίγο το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και να μας ξεναγήσει στις μουσικές ιστορίες της ζωής του.

Μέσα από συναρπαστικές αφηγήσεις, αρχειακό υλικό και σημαντικές πληροφορίες, η Νικόλ Αλεξανδροπούλου επιχειρεί να εμβαθύνει στην προσωπικότητα και στο έργο του Γιάννη Πετρίδη. Με γυρίσματα από την οδό Ζήνωνος, όπου μεγάλωσε, μέχρι την Αγία Σοφία στον Πειραιά, στην Κυψέλη -όπου πέρασε τα νεανικά του χρόνια- και από τους αχανείς αυτοκινητόδρομους του Λος Άντζελες, μέχρι τις γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο και την έρημο του Joshua Tree, μέσα από τις αφηγήσεις του, ξεδιπλώνεται η προσωπική του ιστορία και η καριέρα του.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Αλεξανδροπούλου.