ΕΡΤ2-Μουσικό πρόγραμμα «Κίτρινα Ποδήλατα: The Orchestra Project» 25.04.2017

ΕΡΤ2-Μουσικό πρόγραμμα «Κίτρινα Ποδήλατα: The Orchestra Project» 25.04.2017

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ: THE ORCHESTRA PROJECT»

Mουσική συνάντηση με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο ιδιαίτερο μουσικό εγχείρημα «Κίτρινα Ποδήλατα – The Orchestra Project», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές την Τρίτη 25 Απριλίου στις 21:00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Στο αφιέρωμα καταγράφεται η δυναμική σύμπραξη του κορυφαίου σύγχρονου ελληνικού συγκροτήματος, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Οι δύο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, συνεργάζονται με τον ενορχηστρωτή Γιάννη Γκίκα και πετυχαίνουν να συνδυάσουν το κλασικό με το σύγχρονο, μέσα από έντονη πειραματική διάθεση. Ιδιαίτερη στιγμή, αποτελεί η σύμπραξη του διεθνούς φήμης κιθαρίστα  Al Di Meola.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ ακούγονται οκτώ τραγούδια από την εν λόγω σύμπραξη, ενώ στην κάμερα μιλούν ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ Αναστάσιος Συμεωνίδης – αυτή τη φορά και με την ιδιότητα του καλλιτέχνη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στη μεγάλη συναυλία που θα δώσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τα Κίτρινα Ποδήλατα με τη special guest εμφάνιση του Al Di Meola στο θέατρο «Παλλάς» το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30.