ΕΡΤ2 – Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος «Χαρά» 28.03.2017

ΕΡΤ2 – Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος «Χαρά» 28.03.2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Χαρά»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 28 Μαρτίου 2016, στις 21:50

«Χαρά» (5)

 

Υπόθεση: Η Χαρά, 45-47 ετών, αρπάζει ένα μωρό από ένα μαιευτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτή. Η αστυνομία κινητοποιείται για να την εντοπίσει, αλλά εκείνη δεν προσπαθεί να ξεφύγει, ούτε δίνει σημασία στις ειδήσεις που κατακλύζουν τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Περνάει δύο ημέρες με το μωρό. Φαίνεται να το λατρεύει σα να ήταν δικό της. Δείχνει αληθινά ευτυχισμένη.  Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους, ένας κακοποιός  την υποψιάζεται και της στήνει ενέδρα για να της πάρει το μωρό και να το πουλήσει. Ακολουθεί άγρια συμπλοκή και η Χαρά τον σκοτώνει. Συλλαμβάνεται, αλλά αρνείται να πει έστω και την παραμικρή κουβέντα, παρότι αντιμετωπίζει ποινή ισοβίων. Δεν μιλάει ούτε στο δικηγόρο που διορίζει το δικαστήριο για να την υπερασπισθεί. Σε ολόκληρη την ακροαματική διαδικασία παραμένει σιωπηλή.

Μιλάει μόνο όταν βρίσκεται απομονωμένη στο κελί της. Εκεί αισθάνεται ελεύθερη και μπορεί να «απευθύνεται» στο μωρό, να σχολιάζει με καυστικό χιούμορ τα όσα λέγονται στη δίκη και να τραγουδάει.

Η «Χαρά», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2012, απέσπασε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει ήδη κάνει μια θαυμάσια πορεία σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, ανάμεσα στα οποία του Εδιμβούργου -διάκριση καλλιτεχνικής αρτιότητας-, της Αλεξάνδρειας -Βραβείο Ερμηνείας-, του Κάρλοβι Βάρι, της Σαγκάης, της Νέας Υόρκης, της Αδελαΐδας, του Νόβισαντ και του Νέου Δελχί.

Κοινωνικό-ψυχολογικό δράμα, παραγωγής 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο-παραγωγή: Ηλίας Γιαννακάκης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος.

Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου.

Ήχος: Αντώνης Σαμαράς.

Κοστούμια: Εύα Καμπερίδου, Τριάδα Παπαδάκη.

Τραγούδια: The Boy.

Βοηθός σκηνοθέτη: Αποστολία Παπαϊωάννου.

Διεύθυνση παραγωγής: Άννα Ζωγράφου.

Εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Μπερντέ.

Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Συμεωνίδης, Λήδα Πρωτοψάλτη, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Φλέσσας, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Διάρκεια: 80΄

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.