ΕΡΤ2 – Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος «J.A.C.E.» 23.08.2016

ΕΡΤ2 – Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος «J.A.C.E.» 23.08.2016

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«J.A.C.EJACE (4)

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, στις 22:15

Δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Πορτογαλίας-Τουρκίας-Ολλανδίας-Γαλλίας 2011.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Φωτογραφία: Γιώργος Φρέντζος.

Σκηνικά: Ηλίας Λεδάκης.

Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος, Λάμπης Χαραλαμπίδης, Πάνος Δαουλτζής.

Μουσική: Xρήστος Δεληγιάννης.

Tραγούδι: Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Ηχοληψία: Μαρίνος Αθανασόπουλος.

Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποτιώτης.

Βοηθoί σκηνοθέτες: Κατερίνα Μπαρμπάτσαλου, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, Ελίζα Γκορόγια.

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης.

Φωτογράφος: Ιάσων Πάχος.

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα.

Διεύθυνση παραγωγής: Ανδρέας Στανωτάς, Πάρις Μπουρλέτος.

Εκτέλεση παραγωγής: Pausilypon Films, Blonde S.A.

Παραγωγή: Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Φένια Κοσσοβίτσα.

Διάρκεια: 146΄

Παίζουν: Άλμπαν Ουκάζ, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Τσορτέκης, Ντιόγκο Ινφάντε, Χρήστος Λούλης, Κώστας Μπερικόπουλος, Φράνκο Τρεβίζι,  Σόμα Μπαντέκας, Γιώργος Μέλλος.

Υπόθεση: Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι, με τίτλο το όνομα του ήρωά της, ενός σημερινού Όλιβερ Τουίστ. Τον φωνάζουν Jace, είναι ορφανός και η ζωή του είναι μια ανεστραμμένη, «νουάρ» Οδύσσεια. Κυνηγημένος από τα επτά του χρόνια και χωρίς ταυτότητα, θα βρει στο πρόσωπο της Μαρίας τον αληθινό έρωτα και το όνειρο μιας οικογένειας, καθώς βρίσκεται αναγκασμένος να την προστατέψει κι αυτήν και το παιδί της, από τις ίδιες συμμορίες που τον καταδιώκουν από μικρό.

Στα εφτά του χρόνια ο Jace βρίσκεται να ορφανεύει και δεύτερη φορά, όταν γίνεται μάρτυρας της μαζικής δολοφονίας των δικών του στο Αργυρόκαστρο και πέφτει στα χέρια των δολοφόνων –μιας σπείρας που «εξάγει» από την Αλβανία παιδιά για κάθε πιθανή εκμετάλλευση (μελλοντικούς ζητιάνους, αλλά και πρώτη ύλη του εμπορίου οργάνων). Ο Jace θα καταλήξει στην Αθήνα, παιδί των φαναριών κι αμέσως έπειτα παιδί του αναμορφωτηρίου, για να περάσει αργότερα στην υπηρεσία σκοτεινών «κυρίων», μέσα σ’ έναν υπόκοσμο που δεν του εξασφαλίζει τίποτα άλλο, παρά μόνο αδιάκοπες, βίαιες απώλειες.

Η ταινία παρακολουθεί την ανεστραμμένη Οδύσσεια του Jace σ’ ένα σύμπαν φόβου και φόνου, καθώς ψάχνει απελπισμένα για μια ταυτότητα, μια «οικογένεια» ή μια αγάπη που θα γίνει η δική του πατρίδα.

Το «J.A.C.E.» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του σκηνοθέτη, μετά το «Black Out». Έχει ταξιδέψει σε 37 διεθνή φεστιβάλ και έχει πάρει 11 βραβεία. Μεταξύ αυτών, το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, για τη Στεφανία Γουλιώτη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Romanian International Film Festival.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.