ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Μη μου άπτου» 31.10.2017

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Μη μου άπτου» 31.10.2017

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«Μη μου άπτου»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, στις 21:00

MH MOY APTOY

Ψυχοδραματική κωμωδία, παραγωγής 1996.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Δημήτρης Γιατζουζάκης.

Διεύθυνση φωτογραφίας:  Γιάννης Δασκαλοθανάσης.

Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης.

Μοντάζ: Ιωάννα Σπυλιοπούλου.

Σκηνικά-κοστούμια: Τότα Πρίτσα.

Μακιγιάζ: Δέσποινα Χατζηδημητράκη.

Ήχος: Δημήτρης Αθανασόπουλος (ηχοληψία), Κώστας Σκιαδάς – Acoustic Studio (επεξεργασία ήχου), Θύμιος Κολιοκούσης – Sound Studio (μιξάζ).

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Πορτοκαλάκης.

Casting: Μαργαρίτα Γαριού.

Script: Λίνα Γιαννοπούλου.

Φωτογράφος πλατό: Δήμητρα Νικολοπούλου, Μαριλένα Σταφυλίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος.

Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Cinegram, Solid Ground Films.

Παίζουν: Γιώργος Νινιός, Ράνια Σχίζα, Ελένη Γκασούκα, Κώστας Σφήκας, Πασχάλης Τσαρούχας, Μαρίκα Τζώρτζη, Σωτήρης Κάτσενος, Κώστας Καφάσης, Κώστας Τζουβάρας, Γιάννης Τσορτέκης, Διονύσης Παπακώστας, Διονύσης Γιαννάτος,  Μαρία Κυριάκη, Ανατολή Αθανασιάδου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Κυριακή Ματζάνα, Μαρία Καβουκίδου, Στέλλα Γερομήτσου, Νίνα και Άρτεμις Αλκαλάη, Ελπίδα Τσακαλοπούλου, ΓιάννηςΑβραμιώτης, Φοίβος Βερδελής, Γιάννης Λάβδας, Μαρίνα Concetti, Νίκος Μουστάκης, Ξένια Φερεντίνου.

Φιλικές συμμετοχές: Πιέρρος Ανδρακάκος, Γιάννης Γιαπλές, Μάρω Γρηγορίου, Χρήστος Διάφας, Κώστας Καπάκας, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Σταύρος Πετσόπουλος, Μάκης Πρινόπουλος, Κωσταντίνος Ρήγος, Διονύσης Φερεντίνος.

Στο ρόλο της Νεραϊδάρας η Ταϋγέτη.

Διάρκεια: 93΄

MH MOY APTOY (2)

Υπόθεση: Ένας νεόκοπος πατέρας παλινδρομεί ανάμεσα στην πραγματικότητα της οικογένειάς του και στις ερωτικές του φαντασιώσεις. Χαϊδεύει γυναίκες στα λεωφορεία, είναι εφαψίας, έχει μετατρέψει τη διαστροφή του σε επιστήμη, σε τέχνη.

Στριμωγμένα σώματα, στριμωγμένα οχήματα, στριμωγένα κτίρια στην Αθήνα της δεκαετίας του ’90 που σκάβεται για τα έργα του Μετρό. Μόνο οι πορτοφολάδες και οι εφαψίες χαίρονται το στρίμωγμα σ’ αυτή την πόλη. Ο Βούλης πιστεύει πως οι χιλιάδες γυναίκες που κάθε μέρα χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς περιμένουν το άγγιγμά του. Δεν είναι πλούσιος αλλά με την τέχνη του γίνεται γυναικοκατακτητής, όπως οι μεγιστάνες. Γίνεται ένας λαϊκός «Ντον Τζοβάνι». Όπως εκείνος είχε τον Λεπορέλο έτσι κι αυτός έχει τον μαθητή του, τον Γιωργάκη. Δεν τον πειράζει που τρώει ξύλο, που μπαινοβγαίνει στα τμήματα. Δεν πτοείται από τις μηνύσεις και τα δικαστήρια.

MH MOY APTOY (1)

Μόνο η γυναίκα που πριν από έναν χρόνο τον εμπιστεύτηκε και του έκανε ένα παιδί θα μπορούσε να τον σώσει, ενώ την ίδια στιγμή μια άλλη γυναίκα τραβάει το πάθος του στα όριά του. Μια όμορφη γυναίκα που τον παρακολουθεί και τον σφίγγει πάνω της, γραπώνοντάς τον με μια τεχνική καλύτερη από τη δική του. Μια γυναίκα που θα τον ωθήσει σε μια γιγαντιαία αιώρηση που μπορεί να είναι και το τέλος του, ο θάνατός του ή ο πυθμένας της τρέλας του.

MH MOY APTOY (4)

Διακρίσεις:

Βραβείο καλύτερης ταινίας (Rosa Camuna d’oro) Bergamo Film Meeting,1997.

Nomination Prix De l’Age d’Or, Cinematheque Royale de Belgique, Bruxelles, 1997.

Επίσημη συμμετοχή – Toronto 1997, Rotterdam 1997.

Βραβείο τεχνικών επιτεύξεων – ΥΠ.ΠΟ. 1997.

Βραβείο καλύτερου μοντάζ – Θεσσαλονίκη 1996.

MH MOY APTOY (3)