ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Όχθες» 04.03.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Όχθες» 04.03.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Όχθες»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 23:40

«Όχθες» (6)

Δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας 2015.

Σκηνοθεσία: Πάνος Καρκανεβάτος.

Σενάριο: Πάνος Καρκανεβάτος, Ισίδωρος Ζουργός.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης.

Μοντάζ: Κενάν Ακάουι.

Μουσική: Νιλς Κάσιρεκ.

Σκηνικά-κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου.

Ήχος: Βαγγέλης Ζέλκας.

Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά.

Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε., Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Eurimages, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Media Programme, NDR/Arte, Nova, Serres Regional Unit, Taksi Iletisim, Vergi Film Productions, Vidicom Media Productions.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Έλενα Μαυρίδου, Levent Uzumcu, Γιάννης Καλατζόπουλος, Έκτoρας Καλούδης, Ταξιάρχης Χάνος, Θανάσης Ταταύλαλης, Σίμος Τσακίρης, Κίμωνας Κουρής, Έφη Δρόσου, Τίμος Παπαδόπουλος, Ελένη Θυμιοπούλου, Erik Schaffler, Anke Carmela Roder.

Διάρκεια: 110΄

«Όχθες» (4)

Υπόθεση: Ένα ποτάμι σύνορο Ανατολής-Δύσης… Σε ένα σημείο στο χάρτη, όπου τα κύματα της Ιστορίας ξεβράζουν ανθρώπινες ψυχές. Σε ένα τοπίο, όπου οι πρωταρχικές, αρχετυπικές ανάγκες κινούν τους ανθρώπους, διασταυρώνονται ορισμένοι παράξενοι δρόμοι της αγάπης κι οι ήρωες βαδίζουν πάνω σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή.

«Όχθες» (5)

Έβρος: Ένα ποτάμι-σύνορο. Στην όχθη του ένα φονικό ναρκοπέδιο, που μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών προσπαθεί να το καθαρίσει. Ένας απ’ αυτούς, ο Γιάννης, σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο εκεί, όπου τα μηχανήματα δεν μπορούν να βοηθήσουν. Κάτι ανάμεσα σε σαλό και άγιο, καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη, έλκεται από την ιδέα του προσωπικού χαμού. Κανείς δεν τον περιμένει πουθενά. Δεν έχει κανέναν.

«Όχθες» (1)

Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του μες στη νύχτα, όταν οι άτυχοι πέφτουν μέσα. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά των εξαθλιωμένων. Κάποιες φορές, εκτός από τα όνειρά τους, κουβαλούν στην πλάτη εν αγνοία τους ναρκωτικά. Έχει να θρέψει στόματα η Χρύσα. Τον πατέρα της, τον αδερφό της, το μωρό της. Τη Μυρτώ τη γέννησε πολύ νέα. Καρπός ενός βίαιου έρωτα με τον Λέβο, που κάνει κουμάντο στη μαφία του ποταμού. Είναι ο βασιλιάς στην όχθη και όλοι οι άγγελοι του ανήκουν, όπως λέει. Ο Λέβο με το κρύο αίμα και μια ρωγμή βαθιά στην καρδιά. Ακαθόριστης εθνικότητας, πολεμιστής χωρίς αφέντη.

«Όχθες» (17)

Η Χρύσα, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα πέσει πάνω στον Γιάννη και θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Το παιχνίδι με το θάνατο είναι η κοινή τους μοίρα. Ένας βαθύς δεσμός. Η ατίθαση ψυχή της Χρύσας βρίσκει απάγκιο. Με τον Γιάννη, μπορεί να φύγει μακριά από όλα αυτά. Κι ο Γιάννης βρίσκει την οικογένειά του. Το παιδί της Χρύσας, η Μυρτώ, γίνεται και δικό του παιδί. Ο έρωτας, γίνεται ο αρχάγγελος όλων των παιδιών, που περιφρουρεί το δικαίωμα στην αθωότητα.

«Όχθες» (11)

Οι νόμοι των συμμοριών δεν συγχωρούν. Ο Λέβο θα θυσιαστεί, η Χρύσα θα χαθεί και ο Γιάννης θα απομείνει να προσπαθεί να καταλάβει τι είναι η αγάπη, μέσα από ένα θαύμα.

«Όχθες» «Όχθες» (2) «Όχθες» (10) «Όχθες» (15) «Όχθες» (22) «Όχθες» (21) «Όχθες» (19)

«Όχθες» (13) «Όχθες» (3)