ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Παράδεισος» 20.02.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Παράδεισος» 20.02.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Παράδεισος»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00

PARADEISOS (1)

Δράμα, παραγωγής 2011.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Παναγιώτης Φαφούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος.

Σύνθεση μουσικής: G-Pal.

Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή.

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.

Παραγωγός: Μαρία Δρανδάκη.

Παραγωγή: Pan Entertainment A.E., Ελληνικό Κέντρο Kινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε.

Παίζουν: Ερρίκος Λίτσης, Όλια Λαζαρίδου, Χρήστος Λούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Σκουλά, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νατάσσα Ζάγκα, Μιχάλης Φωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λίλα Μπακλέση, Μίλτος Νίκας.

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: Η καρναβαλική ομάδα «Lost in Paradise» βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού. Το Σαββατοκύριακο, μέσα στο χάος και στα χρώματα του καρναβαλιού, στα εκτυφλωτικά φώτα και στα φανταχτερά άρματα, τέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν τον δικό τους Παράδεισο. Η Μαριάννα γυρίζει στην Πάτρα από το Λονδίνο αποφασισμένη να ζήσει για πάντα με τον Μιχάλη, ο Νίκος προσπαθεί να εκδηλώσει τον κρυφό πόθο του για το αφεντικό του Σωκράτη, τρέμοντας την ενδεχόμενη απόρριψη, η Ευγενία φοβάται να αντιμετωπίσει την κριτική της κόρης της για τη σχέση της με τον κατά πολύ νεότερό της Αντώνη και ο Ηλίας επιχειρεί με κάθε τρόπο την επανασύνδεση με την πρώην γυναίκα του Βίκυ. Όλοι μαζί βουτάνε χωρίς ανάσα στην «κολασμένη» ατμόσφαιρα της Αποκριάς. Χάνονται σους ήχους της τέκνο και της σάμπα και περιτριγυρισμένοι από εξωτικά πουλιά, χρυσές στολές και γκλίτερ περούκες θα διεκδικήσουν το συναισθηματικό Παράδεισό τους.

PARADEISOS (5)

Ο έρωτας και τα ερωτηματικά για το μεγάλο στοίχημα της συντροφικότητας, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης στήνει ένα δυνατό πάρτι χαρακτήρων με τη μουσική του G. Pal να κυριαρχεί και να καθοδηγεί τα συναισθήματά τους. Όπως κάνουν κάθε χρόνο, οι ήρωες της ταινίας φοράνε τις αποκριάτικες μάσκες τους. Πίσω απ’ αυτές μπορούν επιτέλους να είναι αληθινοί και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ώς τα όρια του Παραδείσου ή… της Κόλασης.
PARADEISOS (6)

Βραβεία- Διακρίσεις:

Συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2011.

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012: Καλύτερου Β΄ γυναικείου ρόλου (Όλια Λαζαρίδου) και Καλύτερου ήχου.

PARADEISOS (10)

PARADEISOS (11) PARADEISOS (13)

PARADEISOS (14) PARADEISOS (15)

PARADEISOS (8)