ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Πίσω πόρτα» 08.04.2018

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Πίσω πόρτα» 08.04.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Πίσω πόρτα»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018, στις 23:40

Κοινωνικό δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γαλλίας-Ρουμανίας 2000.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Σενάριο: Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ντένης Ηλιάδης.

Μουσική: Μάριος Στρόφαλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Πλάτων Ανδρονίδης.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Αλεξανδριανή Σικελιανού, Χάρης Σώζος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Καλαϊτζής, Σταύρος Ψυλλάκης, Ασπασία Τζιτζικάκη, Ακίνδυνος Γκίκας, Έφη Παπαθεοδώρου, Κατερίνα Τσάβαλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Σολωμού, Ευαγγελία Βαλσαμά, Γεωργία Μαυρογεώργη, Βασίλης Καραμπούλας, Ιωάννα Παππά, Κρις Αγγέλου, Έκτωρ Καλούδης, Εκάβη Ντούμα, Γιώργος Κυριακίδης, Αλέξης Ιωάννου, Αριάνα Χωρέμη, Μενέλαος Ντάφλος, Λουίζα Μπατίστα, Νίκος Κανατάς, Στέλιος Πετράκης.

Διάρκεια: 99΄

PISO PORTA (1)

Υπόθεση: Αθήνα, 1966. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, μία νεαρή μητέρα, ανέτοιμη για τις ευθύνες της οικογένειας, στρέφεται στον ανήλικο γιο τους Δημήτρη, που θεωρείται ο άνδρας του σπιτιού. Το 13άχρονο αγόρι προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ρόλου που τον αναγκάζουν οι μεγάλοι να υποδυθεί και να κρατήσει τα ηνία του σπιτιού. Παραμερίζει τον παλιό του φίλο, ένα συνομήλικό του αγόρι, για τον Αντώνη, που είναι μεγαλύτερος. Μαζί του θα γνωρίσει τη ζωή, την πολιτική, τα κορίτσια, τη φιλία και την προδοσία.

PISO PORTA (2)

Όταν η μητέρα του αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί με το δικηγόρο της οικογένειας και δήμαρχο της πόλης, ο Δημήτρης νιώθει το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια του. Η παρουσία ενός καινούργιου άνδρα στο σπίτι, του ανοίγει την «πίσω πόρτα» ενός μεταλλασσόμενου κόσμου.

PISO PORTA (3)

Η «Πίσω πόρτα» αναφέρεται στη δεκαετία του ’60, έχει βιωματικό χαρακτήρα κι ένα νεαρό ήρωα σε μια μεταβατική περίοδο της ζωής του, που συμπίπτει με μια μεταβατική περίοδο της ελληνικής κοινωνίας από τη δημοκρατία στη δικτατορία. Η ματιά του Γιώργου Τσεμπερόπουλου σ’ εκείνη τη δεκαετία έχει ευαισθησία, χιούμορ, δροσιά, την τρυφερότητα της εφηβείας, αλλά και τη γλυκόπικρη γεύση των πρώτων τραυματικών εμπειριών της ζωής.

PISO PORTA (4) PISO PORTA