ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Ρεπό» 29.01.2019

ΕΡΤ2 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Ρεπό» 29.01.2019

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«Ρεπό»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 23:45

repo nek (2)

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1982.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καβαγιάς.

Μοντάζ: Γιώργος Κόρρας.

Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝHΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΚ)

Παίζουν: Πέτρος Ζαρκάδης, Άννα Μαρκάκη, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Υφαντής, Μηνάς Χατζησάββας, Αννέτα Μιχαλιτσιάνου, Άγγελος Γιαννούλης, Δημήτρης Καταλειφός.

Διάρκεια: 72΄

repo nek (3)

Υπόθεση: Η ταινία ξετυλίγει τα ευτράπελα της ημέρας ενός Έλληνα εργαζόμενου, κατά το ρεπό του. Μέσα από διάφορες κωμικές καταστάσεις, καθρεφτίζονται η καθημερινή ματαιότητα κινήσεων και συμπεριφορών, ο παραλογισμός και η χαοτική γραφειοκρατία της νεότερης Ελλάδας. Ο πρωταγωνιστής μεταφέρει το αυτοκίνητό του για επισκευή στο συνεργείο, κάνει διάφορες δουλειές, πηγαίνει στο ταχυδρομείο, τακτοποιεί μια εκκρεμότητά του στην υγειονομική υπηρεσία, βλέπει την ερωμένη του, τους συγγενείς του, περνάει λίγο χρόνο με το παιδί του, και τέλος η ημέρα του ρεπό κλείνει με ένα επαγγελματικό δείπνο.

repo nek

Μια ταινία για τον Έλληνα μέσα στη σημερινή ζούγκλα της Αθήνας, μια ήρεμη αλλά διαπεραστική σάτιρα, μια πικρή και κωμική απογύμνωση του παραλογισμού της καθημερινής ζωής μας. Τον μεσοαστό ήρωά του, ο Βαφέας τον παρακολουθεί από το πρωί ως το βράδυ. Ο ήρωας δεν είναι καθόλου κωμικός, όπως ο Κύριος Ιλό, ούτε προκαλεί κωμικές καταστάσεις με τη δράση του. Είναι εντελώς σοβαρός και ισορροπημένος, ή τουλάχιστον όσο ισορροπημένοι μπορούμε να είμαστε σήμερα όλοι μας.

Βραβεία – Διακρίσεις: Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) 1982.

repo nek (1)