ΕΡΤ2 – «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» 02 & 03.12.2017

ΕΡΤ2 – «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» 02 & 03.12.2017

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

(Murdoch Mysteries

Murdoch Mysteries (2)

Τo ένατο και το δέκατο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου της πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries), παραγωγής Καναδά 2008-2016, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, αυτό το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:00.

Murdoch Mysteries season Five (1)

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα.

O πέμπτος κύκλος βρίσκει τον ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ έτοιμο να αρχίσει μια καινούργια ζωή και να εγκαταλείψει τη δουλειά του και το Τορόντο, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε στην υπηρεσία του αλλά και το γάμο της δρ. Όγκντεν με κάποιον άλλον που τον αφήνει με ραγισμένη καρδιά.

Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται και επανέρχεται στις αστυνομικές έρευνες, που επιφυλάσσουν συναρπαστικές γνωριμίες και περιπέτειες. Θρησκευτικές έριδες, ο διάσημος συγγραφέας Τζακ Λόντον, ο ανερχόμενος επιχειρηματίας Χένρι Φορντ, μέχρι και η κατάρα της μούμιας στο Αιγυπτιακό Μουσείο υφαίνουν έναν συναρπαστικό ιστό μυστηρίου.  Μαζί με την ιστορική πραγματικότητα της εποχής, όπως τον αγώνα της δρ. Όγκντεν για την αντισύλληψη  για να προστατευτούν οι γυναίκες αλλά και παλιούς έρωτες του Μέρντοχ που κάνουν την εμφάνισή τους, η σειρά μας κρατά μαγεμένους για μία ακόμα φορά.

Murdoch Mysteries season Five (2)

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι), Τζορτζίνα Ρίλι (στο ρόλο της γιατρού Έμιλι Γκρέις). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Murdoch Mysteries season Five

Βραβεία: Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008.

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009.

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015.

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015.

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 20:00

(Ε΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 9ο: «Συνέδριο για εφευρέτες»

«Συνέδριο για εφευρέτες» (1)

Ένας λαμπρός εφευρέτης, αντιπαθέστατος όμως κατά τα άλλα και μισητός απ’ όλους τους συναδέλφους του, κερδίζει το πρώτο βραβείο σ’ ένα συνέδριο για εφευρέσεις, αλλά τη στιγμή που παραλαμβάνει το βραβείο, κάποιος άγνωστος τον πυροβολεί στο μέτωπο και τον σκοτώνει επί τόπου. Ο Μέρντοχ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Γκράχαμ Μπελ για να βρουν το δολοφόνο.«Συνέδριο για εφευρέτες» (4)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 20:00

(Ε΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 10ο: «Σκάλα για τον παράδεισο»

MM_510.D11_0059

Ο ντετέκτιβ Μέρντοχ είναι προσκεκλημένος σ’ ένα απομονωμένο σπίτι, όταν δολοφονείται ένας από τους καλεσμένους. Ο Μέρντοχ μαθαίνει ότι οι καλεσμένοι έπαιζαν χαρτιά για να δουν ποιος θα είχε το προνόμιο να πεθάνει, γιατί η δρ. Γκρέις και οι φίλοι της ήθελαν να δουν πώς είναι η μετά θάνατον ζωή, αφού πίστευαν ότι μετά θα μπορούσαν να επαναφέρουν στη ζωή το νεκρό! Όμως, ο δολοφονημένος έχει καρφωμένο στο λαιμό ένα κομμάτι μέταλλο.

Murdoch Mysteries Season Five (1)