ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 02.07.2017

ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 02.07.2017

(ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στις 16:00

 Εκπομπή 12η (τελευταία): «Ειρήνη, beach bars, νέα βιβλία, συναυλίες

και μουσικά φεστιβάλ»

Μια διαφορετική προσέγγιση αριστοφανικής κωμωδίας μας περιμένει στις 21 και 22 Ιουλίου στην Επίδαυρο. Διαφορετική γιατί πρόκειται για μια μουσική παράσταση με τους περισσότερους  συντελεστές της  να προέρχονται από το λυρικό θέατρο. Συν έναν πρωταγωνιστή έκπληξη. Για την ιδιαίτερη αυτή «Ειρήνη» του Εθνικού Θεάτρου μας μιλούν ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός, ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και ο Τζίμης Πανούσης που επωμίζεται τον ρόλο του Τρυγαίου.

Τα beach bars της αθηναϊκής Ριβιέρας και των ανατολικών παραλίων της Αττικής είναι η απόλυτη απόδραση από όσα μας εμποδίζουν να φτιάξουμε βαλίτσα για μακριά. Σε λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης,  χτυπάει δυνατά η καρδιά του καλοκαιριού. Πώς όμως θα περάσουμε καλά σ’ ένα beach bar; Επισκεπτόμαστε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς χώρους του είδους -στη Βάρκιζα- και μιλάμε με τον βραβευμένο bartender Ξαβιέ Μιχαηλίδη.

BARS

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που διαβάζουμε περισσότερο. Όσοι όμως εκτιμούν το καλό βιβλίο και είναι αυστηροί με τις επιλογές τους, πώς θα βγάλουν άραγε άκρη με τον λαβύρινθο των πολλών νέων εκδόσεων; Σ’ ένα καφέ-βιβλιοπωλείο κάτω από την Ακρόπολη, συζητάμε με δύο ειδικούς στον τομέα του  βιβλίου, τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου και τον βιβλιοκριτικό Σπύρο Πετρουνάκο για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τα καλύτερα νέα βιβλία.

BOOKS (1)

Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ είναι στο φόρτε τους. Διάσημοι καλλιτέχνες κάθε είδους έρχονται να μας δείξουν τη δουλειά τους και ο «Πύργος Αθηνών» ετοίμασε έναν μικρό οδηγό για να πάμε προετοιμασμένοι στους αθηναϊκούς open air συναυλιακούς χώρους.

BOOKS (3)

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιάγκος Αντίοχος, Δέσποινα Ζευκιλή και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

EIRINI (3)

 
BOOKS (2)