ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 04.06.2017

ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 04.06.2017

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

«Πύργος Αθηνών» (1)

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στις 16:00

«Φεστιβάλ Αθηνών, Θερινά σινεμά, street food, Αναψυκτήριο,

Φοίβος Δεληβοριάς»

«Πύργος Αθηνών» (4)

Το Φεστιβάλ Αθηνών είναι μια μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε το 1955 και συνεχίζεται εδώ και 62 καλοκαίρια. Φέτος, οι δράσεις του ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, αφού στο πλαίσιό του παρουσιάζονται συνολικά 130 παραγωγές θεάτρου, χορού, μουσικής και εικαστικών που απλώνονται από το ιστορικό κέντρο μέχρι τον Πειραιά και την Ελευσίνα, αγκαλιάζοντας φυσικά -όπως πάντα- και την Επίδαυρο. Σ’ έναν από τους κύριους χώρους του Φεστιβάλ, στην Πειραιώς 260, συζητάμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, γι’ αυτόν τον μεγάλο καλοκαιρινό πολιτιστικό μαραθώνιο.

«Πύργος Αθηνών» (3)

Μπορείτε να φανταστείτε ένα καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά; Μπορείτε, αλλά θα είναι σαν καλοκαίρι χωρίς παγωτό, χωρίς μπάνιο στη θάλασσα, χωρίς θαλασσινά και μπίρα δίπλα στο κύμα… Η Αττική έχει 84 θερινούς κινηματογράφους, στους οποίους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα προβληθούν πάνω από 80 νέες ταινίες. Απ’ αυτές, οι κινηματογραφικοί συντάκτες του «Πύργου Αθηνών» επιλέγουν και προτείνουν αυτές που περιμένουν με περισσότερο ενδιαφέρον. Και εξηγούν γιατί!

Το street food το συναντάμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Η τελευταία τάση όμως, το θέλει να μπαίνει στα… σαλόνια. Δηλαδή στο μυαλό βραβευμένων σεφ που το εντάσσουν στα μενού τους, αφού πρώτα πειραματιστούν και το πειράξουν δημιουργικά. Έτσι, φέτος δοκιμάσαμε σε αθηναϊκά εστιατόρια φαχίτας με καπνιστή μελιτζάνα, πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο λουκάνικο ή μπέργκερ με καβούρι και ομελέτα. Μια νέα γευστική κουλτούρα φαίνεται να διαγράφεται και δύο βραβευμένοι σεφ, ο Τάσος Μαντής και ο Γιώργος Βενιέρης μας μιλούν γι’ αυτήν.

«Πύργος Αθηνών» (2)

Ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θεάματα στην παλιά Αθήνα, ήταν το αναψυκτήριο. Ήταν ένα ανοιχτό θέατρο-ζαχαροπλαστείο, όπου μπορούσες να ακούσεις ζωντανή μουσική, να δεις θεατρικά και χορευτικά νούμερα, να γελάσεις με μίμους, να εντυπωσιαστείς από ταχυδακτυλουργούς αλλά και ανακαλύψεις νέα ταλέντα στο τραγούδι. Όλα αυτά τα ξανακάνει πραγματικότητα ο Φοίβος Δεληβοριάς και η παρέα του, ετοιμάζοντας ένα «μουσικοθεατρικό θέαμα ποικιλιών» σε μια ταράτσα στο Γκάζι, που φιλοδοξεί να γίνει το καλοκαιρινό μας στέκι. Μιλάμε μαζί του για τη νοσταλγία του χθες και τα έντονα καλοκαιρινά βράδια του αύριο.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης και Χρήστος Μήτσης.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.