ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 19.02.2017

ΕΡΤ2 – «Πύργος Αθηνών» 19.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - Επεισόδιο 12ο (5)

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 16:00

    Εκπομπή 12η: «Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, Ερμιτάζ, «1984», The Breeder»

Η ελληνική κουζίνα δεν είναι μόνο η παραδοσιακή και η κλασική. Εδώ και αρκετά χρόνια μια νέα μορφή της, η σύγχρονη ελληνική κουζίνα έχει οδηγήσει τους σεφ στη δημιουργία μοντέρνων πιάτων που να διατηρούν στο ακέραιο την ελληνικότητά τους. Δύο βραβευμένοι σεφ, ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Αθηναγόρας Κωστάκος, μας εξηγούν τι είναι η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν ο ένας το πιάτο του άλλου.

Σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου αλλά και σημαντικό αξιοθέατο της Αγίας Πετρούπολης, το μουσείο που στεγάζει την ανεκτίμητης αξίας συλλογή που δημιούργησαν οι τσάροι Ρομανόφ, μας ταξιδεύει η έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» στο Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας. Η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Αικατερίνη Δελλαπόρτα, μας ξεναγεί.

Το «1984» του Τζορτζ Όργουελ, είναι ένα από τα εμβληματικότερα και πλέον πολυσυζητημένα μυθιστορήματα του περασμένου αιώνα. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου υπογράφει την ομώνυμη παράσταση στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου» και μας εξηγεί πώς τη γοήτευσε το συγκεκριμένο βιβλίο. Επίσης, μιλούν για τους ρόλους τους δύο από τους πρωταγωνιστές της παράστασης: ο Αργύρης Πανταζάρας και η Λένα Δροσάκη.

Η γκαλερί The Breeder, από το 2002 που ιδρύθηκε έως σήμερα, δικαιούται επάξια τον τίτλο της πιο δυναμικής γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης της πόλης με έντονη παρουσία στις διεθνείς φουάρ. Η διευθύντριά της, Νάντια Γεραζούνη, μας αναλύει το πώς βλέπει το τοπίο για μια ελληνική γκαλερί στη σημερινή πραγματικότητα της πόλης και διεθνώς, αλλά και το πόσο ενδιαφέρον έχει η εικαστική σκηνή της Αθήνας.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Άντζελα Σταματιάδου, Μαρία Κρύου, Δέσποινα Ζευκιλή και Γιάγκος Αντίοχος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παραγωγή: Kinemax.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.