ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν 05.03.2018

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν 05.03.2018

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη
  «Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν

Ημερομηνία μετάδοσης:  Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 20:30

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου

«Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 20:30
Εκπομπή 4η: «Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν

Είστε βέβαιοι πως θέλετε να μάθετε την αλήθεια;

Ένα έργο για την αυτο-εξαπάτηση, τη χρησιμότητα και τ’ αποτελέσματά της.

Ένα έργο, βουτιά στον ανθρώπινο ψυχισμό. Τα ζωτικά μας ψεύδη, τις αδυναμίες και τη μεγαλοσύνη μας. Η αλήθεια που πολλές φορείς μπορεί να συντρίψει.

Μια συνεχής αναμέτρηση με τις «επιταγές του ιδεώδους».

«Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν (1)

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Τάρλοου αναφέρεται στην τραγικωμωδία, αυτή τη διασταύρωση τραγικών και φαρσικών στοιχείων και την αγριόπαπια, το τραυματισμένο πουλί, το τραγικότερο σύμβολο της εξέλιξης των ιψενικών ηρώων.

«Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν (3)

Οι πρωταγωνιστές Λένα Δροσάκη, Γιάννης Κότσιφας και Γιάννος Περλέγκας μιλούν για τους  χαρακτήρες και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

«Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν (4)

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά για το σημαντικό αυτό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας και τη βαθιά κοινωνική και συμβολική γραφή του Χένρικ Ίψεν.

«Η αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν (2)