ΕΡΤ2 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ «Matternet» 19.12.2018

ΕΡΤ2 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ «Matternet» 19.12.2018

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»

Σειρά ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, όπου πρωταγωνιστούν ήρωες μιας σκοτεινής και δύσκολης καθημερινότητας, χωρίς καμιά προοπτική και ελπίδα.

Nεαροί άνεργοι επιστήμονες, άστεγοι, ανήλικοι φυλακισμένοι, κυνηγημένοι πρόσφυγες, Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, που όμως καταφέρνουν να διαχειριστούν τα αδιέξοδα της κρίσης και βρίσκουν τελικά το φως στην άκρη του τούνελ. Η ελπίδα και η αισιοδοξία τελικά θριαμβεύουν μέσα από την προσωπική ιστορία τους που εμπνέει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 21:50
«Matternet»

Ένας Έλληνας μηχανικός, ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, ψάχνει, ταξιδεύει και ανακαλύπτει νέες εφαρμογές που διευκολύνουν το βίο και αντιμετωπίζουν δύσκολα προβλήματα. Σ’ ένα πανεπιστήμιο, στους χώρους της ΝASA, το Singularity University, που οργανώνει ένας άλλος Έλληνας της διασποράς, ο Πίτερ Διαμάντης, καταφέρνει να πραγματοποιηθεί ένα ουτοπικό όνειρο: ο Ραπτόπουλος, πρώτος, κατασκευάζει drones για ειρηνικό σκοπό ως τρόπο ενίσχυσης τριτοκοσμικών πληθυσμών και πόλεων που αποκλείονται λόγω καιρικών συνθηκών και φτώχειας.

Μια πορεία που ξεκινάει από το Πολυτεχνείο, φτάνει στο Λονδίνο και καταλήγει στο Σαν Φρανσίσκο, το Silcon Valley, την Amazon και τέλος στα δύσβατα βουνά της Μογγολίας, δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο μεταφοράς κι επικοινωνίας που δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Σκηνοθεσία-σενάριο-διεύθυνση φωτογραφίας: Μενέλαος Καραμαγγιώλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας (Λονδίνο): Tania Freimuth.

Mοντάζ: Γιάννης Ξηρουχάκης.

Ήχος: Στέλιος Μπουζιώτης.

Παραγωγή: Pausilypon Films.