ΕΡΤ2 – ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ «Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι» 30.09.2017

ΕΡΤ2 – ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ «Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι» 30.09.2017

ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

«Ο Άρθουρ και οι Μινιμόι»

(Arthur and the Minimoys / Arthur et les Minimoys)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00

Οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας, συνδυασμός ζωντανής δράσης και κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν.

Σενάριο: Λικ Μπεσόν, Σελίν Γκαρσία.

Μουσική: Ερίκ Σερά.

Παίζουν: Φρέντι Χάιμορ, Μία Φάροου, Ρον Κρόφορντ.

Διάρκεια: 94΄

Arthur and the Minimoys

Υπόθεση: Ο μικρός Άρθουρ περνάει δύσκολες στιγμές στο σπίτι της γιαγιάς του. Οι πολυάσχολοι γονείς του δεν θα είναι εδώ, ούτε στα δέκατα γενέθλιά του, ενώ του λείπει και ο εξερευνητής-εφευρέτης παππούς του που εδώ και τρία χρόνια έχει χαθεί. Και σα να μην έφταναν αυτά, έχει να αντιμετωπίσει έναν επιτήδειο κτηματομεσίτη που θέλει να τους κάνει έξωση από το σπίτι για να χτίσει πολυκατοικία. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει το σπίτι της γιαγιάς του, είναι να βρει το μυθικό θησαυρό που έθαψε ο παππούς του στον κήπο, στη γη των Μινιμόι, ενός μικροσκοπικού λαού που ζει σε πλήρη αρμονία με τη φύση.

Ο Άρθουρ θα μπει στον κόσμο τους, όπου θα γνωρίσει την πριγκίπισσα Σελίνια και τον αδελφό της και μαζί θα ψάξουν να βρουν το θησαυρό για να σώσουν το σπίτι. Εμπόδιο όμως στα σχέδιά τους θα σταθεί ο σατανικός Εμ, κυβερνήτης της απαγορευμένης πόλης.

Arthur and the Minimoys (8)

Ένα μαγικό παραμύθι, η πιο εντυπωσιακή ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων, που γυρίστηκε ποτέ στην Ευρώπη και μάλιστα από σκηνοθέτη ταινιών ζωντανής δράσης, τον χαρισματικό σκηνοθέτη – σεναριογράφο – παραγωγό, Λικ Μπεσόν.

Στο ρόλο της γιαγιάς εμφανίζεται η Μία Φάροου.