ΕΡΤ2 – ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ «Άννα Συνοδινού» 08.01.2018

ΕΡΤ2 – ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ «Άννα Συνοδινού» 08.01.2018

7/1/2016 – Θάνατος Άννας Συνοδινού – Αφιέρωμα

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ 

«Άννα Συνοδινού»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στις 20:00

Η μεγάλη κυρία του αρχαίου δράματος Άννα Συνοδινού ξετυλίγει τη μνήμη της ζωής της στο σπίτι της, ένα κομψό διαμέρισμα, στο κέντρο της Αθήνας, γεμάτο μνήμες και ιστορία από το ελληνικό θέατρο.

Η σπουδαία ηθοποιός αναφέρεται στα παιδικά της χρόνια στο Λουτράκι, στην οικογένειά της, στα έξι αδέλφια της, στις μνήμες από την Κατοχή, στη γνωριμία της με τον Θάνο Κωτσόπουλο, όταν δούλευε ως μοδίστρα, στην απόφασή της να ασχοληθεί με το θέατρο, καθώς στη γνωριμία της με σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης, όπως ο Δημήτρης Ροντήρης, η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Δημήτρης Μυράτ, η Βάσω Μανωλίδου, ο Μάνος Κατράκης κ.ά.

Επίσης, μιλάει για όλη της την πορεία στο αρχαίο δράμα και γενικότερα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς και για την προσπάθειά της, έπειτα από αγώνες και αφοσίωση με τον πιστό της σύντροφο Γιώργο Μαρινάκη, να φτιάξει το Θέατρο Λυκαβηττού.

Τέλος, αναφέρεται στη γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική και να διατελέσει βουλευτής και υπουργός.

SYNODINOU.Still017

Σκηνοθεσία: Χάρης Παπαδόπουλος.

Φωτογραφία: Γιώργος Παπανικολάου, Δημήτρης Κορεδαλάς.

Μουσική: Θοδωρής Ξυδιάς.

Μοντάζ: Γιώργος Σερντάρης, Αλέξης Σαλαμέ.

Ήχος: Αντώνης Σαμαράς, Μαρίνος Αθανασόπουλος.

Βοηθός σκηνοθέτη: Απόστολος Σταυρόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Αντώνης Σαμουράκης, Νότης Νικολαΐδης.

Εκτέλεση παραγωγής: Νίκος Σέκερης.

Παραγωγή: ΕΡΤ A.E.