ΕΡΤ2 – «Το δέντρο με τα λευκά άνθη» στο «Θερινό Σινεμά» 25.08.2016

ΕΡΤ2 – «Το δέντρο με τα λευκά άνθη» στο «Θερινό Σινεμά» 25.08.2016

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ     

   «Το δέντρο με τα λευκά άνθη» 

                           (Under the Hawthorn Tree)                                  

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στις 23:00 Under the Hawthorn Tree (3) (1)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Κίνας 2010.

Σκηνοθεσία:  Ζανγκ  Γιμού

Πρωταγωνιστούν: Dongyu Zhou, Shawn Dou, Meijuan Xi

Διάρκεια: 109΄

Υπόθεση: Ο θρυλικός σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το νοσταλγικό μυθιστόρημα από την Κίνα «Το Δέντρο με τα Λευκά Άνθη» (Under the Hawthorn Tree) της Άι Μι, το οποίο βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας του βιβλίου κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Πρόκειται για το ανεκπλήρωτο ειδύλλιο ανάμεσα σε δύο νέους  κατά  τη διάρκεια της περιόδου «Zhiqing», δηλαδή τις τελευταίες ημέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-1976). Ο όρος «Zhiqing» αναφέρεται στους νέους κατοίκους των πόλεων που είχαν σταλεί στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ταραχώδους δεκαετίας.

Η Jingqiu, που είχε μια δύσκολη ζωή αφότου ο πατέρας της χαρακτηρίστηκε δεξιός, γνωρίζει τον γοητευτικό Laosan, ο οποίος είχε ελπιδοφόρο μέλλον, λόγω του υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματικού πατέρα του. Οι δύο ερωτεύονται παρά τη μεγάλη διαφορά στο κοινωνικό τους υπόβαθρο. Ο Laosan υπόσχεται να την περιμένει μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της, ενώ πιάνει δουλειά και σιγά-σιγά μεγαλώνει κι αυτός. Όμως, ο Laosan αργότερα παθαίνει λευχαιμία και αναγκάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του. Η Jingqiu, που αγνοεί ότι είναι άρρωστος, ξανασμίγει μαζί του μόλις τις τελευταίες ώρες που του απομένουν.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό: ΕΡΤ2 «Το_δέντρο_με_τα_λευκά_άνθη» στο Θερινό Σινεμά 25.08.2016