ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Λεβιάθαν» 02.10.2017

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Λεβιάθαν» 02.10.2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Λεβιάθαν»

(Leviathan / Leviafan)

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στις 22:15

Leviathan (1)

Δράμα, παραγωγής Ρωσίας 2014.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Σβιάγκιντσεφ.

Σενάριο: Αντρέι Σβιάγκιντσεφ, Όλεγκ Νέγκιν.

Φωτογραφία: Μικαΐλ Κρίχμαν.

Παίζουν: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιάντοβα, Ρόμαν Μαντιάνοφ, Βλαντιμίρ Βντοβιτσένκοφ, Σεργκέι Ποκοντάεφ.

Διάρκεια: 131΄

Leviathan (2)

Υπόθεση: Ο Κόλια ζει σ’ ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα Μπάρεντς στη Βόρεια Ρωσία. Έχει ένα ιδιόκτητο συνεργείο αυτοκινήτων δίπλα στο σπίτι του, όπου ζει με τη νεαρή γυναίκα του, Λίλια, και τον Ρόμα, καρπό του έρωτά του από την πρώτη του σύζυγο, η οποία έχει πεθάνει. Ο Βαντίμ Σελεβγιάτ, ο διεφθαρμένος δήμαρχος της πόλης, θέλει να του πάρει την επιχείρηση, το σπίτι και τη γη.

Leviathan (1)

Αρχικά ο Βαντίμ προσπαθεί να εξαγοράσει την περιουσία του Κόλια, αλλά όταν εκείνος αρνείται, καθώς δεν αντέχει να χάσει ό,τι έχει και δεν έχει – όχι μόνο τη γη, αλλά και την ομορφιά που τον περιβάλλει από τη μέρα που γεννήθηκε, οι εξελίξεις θα είναι τραγικές και απρόσμενες, καθώς ο Βαντίμ Σελεβγιάτ αρχίζει να γίνεται όλο και πιο επιθετικός.

Leviathan (5)

Ο Κόλια, μην έχοντας πολλές επιλογές, ζητά από τον καλό του φίλο και δικηγόρο Ντμίτρι, να ταξιδέψει από τη Μόσχα, όπου και εργάζεται, για να τον βοηθήσει, μη γνωρίζοντας όμως ότι μοιραία η έλευση του Ντμίτρι θα αλλάξει τη ζωή, τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του, για πάντα…

Leviathan (6)Ο σκηνοθέτης της «Επιστροφής» και της «Ελένα», Αντρέι Σβιάγκιντσεφ, κάνει την πιο επίκαιρη, σκληρή και ταυτόχρονα αιθέρια όμορφη ταινία για τη σύγχρονη Ρωσία και κερδίζει Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κανών 2014, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, καθώς και άλλες διεθνείς διακρίσεις.

Leviathan (4)

Leviathan (3)

Leviathan