ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Το φως που σβήνει» 25.07.2017

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ «Το φως που σβήνει» 25.07.2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το φως που σβήνει»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, στις 22:00

Κοινωνικό δράμα,  παραγωγής 2000.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος.

Σενάριο: Δέσποινα Τομαζάνη.

Διαμόρφωση σεναρίου και διάλογοι: Γιάννης Τσίρος.

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος.

Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος.

Παραγωγή: Κώστας Λαμπρόπουλος.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπάμπης Χατζηδάκης κ.ά.

Διάρκεια: 97΄

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Ο μικρός χάνει την όρασή του, από μία σπάνια αρρώστια, αλλά αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και δημιουργείται μια βαθιά φιλική σχέση μεταξύ τους. Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως «πνευματικός δάσκαλος».

Η μητέρα του αγοριού, που είναι αντιμέτωπη με τη δύσκολη καθημερινότητα, ενοχλείται απ’ αυτήν τη σχέση. Ωστόσο, ο ερχομός στο νησί μιας νέας δασκάλας θα αλλάξει το σκηνικό. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ικανότητες του μικρού ήρωα και με δική της πρωτοβουλία ο μικρός λαμβάνει μέρος σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από τη συνέντευξη ενός μικρού μουσικού με πρόβλημα όρασης, όταν κέρδισε μουσικό βραβείο.

Ο μικρός Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι πριν επιλεχθεί να πρωταγωνιστήσει στην ταινία, ήταν πλανόδιος μουσικός και έπαιζε βιολί με τη μητέρα του σε ταβέρνες.