ΕΡΤ2 – Το σινεμά στο σπίτι σας : «Το τραγούδι του Φοίνικα»...

ΕΡΤ2 – Το σινεμά στο σπίτι σας : «Το τραγούδι του Φοίνικα» 29.03.2017

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Το τραγούδι του Φοίνικα»

(Phoenix) 

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2016, στις 22:15

Phoenix (6)

 

Υπόθεση: Ιούνιος 1945. Βαριά τραυματισμένη και με παραμορφωμένο πρόσωπο, η επιζήσασα του Άουσβιτς Νέλι επιστρέφει στη γενέτειρά της, το Βερολίνο. Κανείς από την οικογένειά της δεν κατόρθωσε να επιβιώσει. Δίπλα της βρίσκεται η φίλη της πριν από τον πόλεμο, η Λένε. Και καθώς η Νέλι μαθαίνει πως είναι κληρονόμος τεράστιας περιουσίας, έχει την οικονομική δυνατότητα να υποβληθεί σε πλαστική εγχείρηση. Ο γιατρός της λέει πως μπορεί να διαλέξει όποιο πρόσωπο θέλει. Εκείνη όμως επιμένει να πάρει το δικό της πρόσωπο πριν από τον πόλεμο. Κι αυτό λαμβάνει, με μικρές διαφοροποιήσεις στα χαρακτηριστικά της. Αυτό που την κρατάει ζωντανή είναι η λαχτάρα της να βρει ξανά το σύζυγό της, τον Τζόνι. Πριν από τον πόλεμο εκείνος ήταν γνωστός πιανίστας κι εκείνη σπουδαία τραγουδίστρια.

Με τα πολλά, η Νέλι βρίσκει τον Τζόνι να εργάζεται στο μπαρ «Phoenix». Εκείνος δεν την αναγνωρίζει: είναι πεπεισμένος πως η Νέλι έχασε τη ζωή της σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Βρίσκει όμως πως η κοπέλα μπροστά του… της μοιάζει πολύ! Θέλοντας να βάλει χέρι στην κληρονομιά της οικογένειάς της, ο Τζόνι προτείνει στη Νέλι να υιοθετήσει την ταυτότητα της μακαρίτισσας συζύγου του! Η Νέλι συμφωνεί. Γίνεται έτσι σωσίας του ίδιου της του εαυτού! Θέλει να μάθει αν ο Τζόνι την αγάπησε, όπως πιστεύει εκείνη κι αν την πρόδωσε και την παρέδωσε στους ναζί, όπως υποστηρίζει η Λένε. Μπορεί βεβαίως να ισχύουν και τα δύο…

Χιτσκοκικό παιχνίδι πλαστών ταυτοτήτων κι απόκρυφων επιθυμιών με ιστορικοπολιτικό φόντο. Καλοστημένο σασπένς και έντεχνη αλληγορία για τη μεταπολεμική Γερμανία στην πλέον καλοζυγισμένη δραματικά και σκηνοθετικά συνεργασία του Κρίστιαν Πέτζολντ με τη Νίνα Χος («Yella», «Barbara»).

Θρίλερ, παραγωγής Γερμανίας 2014.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτζολντ.

Παίζουν: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κούνζεντορφ, Κίρστεν Μπλοκ.

Διάρκεια: 98΄

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.